LP täysin aseeton 1. välierässä

LP Viesti – LP Kangasala  3-0 (25-17, 25-17, 25-14)

 

Hienosti menneen puolivälieräsarjan jälkeen odotukset olivat korkealla välieräavauksessa Salossa. Se ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä. Ei sinnepäinkään. LP:n peli ei missään vaiheessa lähtenyt rullaamaan, ja vaikkei vaivainen Viesti todellakaan ollut parhaimmillaan, sen esitys valitettavasti riitti varsin helppoon voittoon.

Ensimmäinen erä eteni tasaisena tilanteeseen 9-9. Tuchasvilin syöttövuorolla Viesti karkaa kolmen pisteen päähän lähinnä LP:n omien virheiden vuoksi. Aikalisä ei tuo muutosta, vaan tekniselle mennään tilanteessa 14-9. Syöttöputki saadaan lopulta poikki, ja Juti syöttää kaksi ässää ja Lemminkäinen ottaa aikalisän 15-13 -tilanteessa. Jessican hyvillä syötöillä tullaan jo tasoihin 17-17. Laakin viistopommi päättää LP:n nousun. Loppuerä on yhtä maalia. Rakic ei syötä pahoja, mutta hyökkäys on pehmeää. Dani otetaan loppuerässä neljästi(!) kiinni. Erä päättyy Viestin kahdeksan pisteen putkeen, joista viimeisen niittaa keskeltä Czakan: 25-17.

 

Jännitys ei näytä helpottavan toisessakaan erässä. Vastaanotto horjuu ja ensimmäinen aikalisä on otettava jo tilanteessa 5-1. Epävarmuus jatkuu, ja vaikkei Viestikään ihmeitä esitä, repii se tasaisesti lisää eroa. Annukka tulee Lissun paikalle tilanteessa 13-7. Juti yrittää taas herätellä omiaan syöttämällä pari peräkkäistä ässää ja pakottaa Viestin aikalisälle tilanteessa 14-11. Omilla virheillä päästetään Viesti taas kauemmas. Mitan kaksi ässäsyöttöä antavat vielä toivoa, mutta ero on jo liian suuri. Viesti ottaa tuplavaihdolla Käsnäsen syöttämään tilanteessa 23-17. Tämä syöttää 2 ässää ja erä pakettiin samoin numeroin kuin ensimmäinen, 25-17. Suurta mediahuomiota viime vuorokauden nauttinut Hanna-Mari Arminen kävi liberona kentällä viimeisen pallon verran.

 

LP:n kannattajat (joita oli kourallinen saatu paikalle) laskivat toivonsa niin monesti kaiken muuttaneen ”pullakahvitauon ihmeen” varaan, mutta sitä ei tapahdu, vaan kolmas erä noudattelee samaa kaavaa. Viestin torjunnasta antenniin kimpoava pallo tuomitaan Viestille protestoinnista huolimatta, ja 8-1. Kaikki tuntuu olevan LP:tä vastaan. Kososen munkkiässällä jo 10-3. Oma peli on ihan jäässä ja teknisellä tilanne jo 14-5. Onin pari onnistunutta hyökkäystä ovat harvoja valopilkkuja erässä. Jessica ottaa Rakicin kerran keskeltä kiinni, mutta Heikkiniemen viisto laidasta päättää ottelun 25-14.

Virallinen raportti valmentajien ja passareiden kommenteilla Mestaruusliigan sivuilla

Sarja jatkuu heti huomenna Pitkäjärvellä klo 17. Kaikki paikalle huutamaan!

 

Parhaat pelaajat: Mita, LP ja Tuchasvili, Viesti

 

Tilastot:

Viesti: Laak 15/+9, Kosonen 9/+7, Rakic 9/+6

LP: Dani 9/-7, Jessica 7/+4, Oni 6/+4, Juti 6/-1

 

Joukkuetilastot (Viesti/LP):

Hyökkäys-%: 39/27

Vastaanotto-%: 46/40

Torjunnat: 7/4

Ässät 8/7

Syöttövirheet: 3/11

Omat virheet yhteensä: 13-29

Author: Riku Koukila

Share This Post On