Huimalla pelillä LP Suomen Cupin välieriin

Suomen Cupin puolivälieräparin ensimmäisen pelin Kuusamo voitti kotonaan 3 – 2. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset tämän kauden aikana on kaikki päättyneet Kuusamon voittoon, joten asetelma toi jo valmiiksi tiettyä jännitystä peliin.

Ensimmäinen erä alkoi pitkillä palloralleilla, jotka hieman useammin päätyivät Kuusamon pisteiksi kuin Kangasalan. Pölkky Kuusamo oli koko ensimmäisen erän lievästi niskan päällä. Itsevarmuus meinasi kostautua, kun Kangasala rupesi kuromaan Kuusamon viiden pisteen etumatkaa kiinni. Vääntö ei kuitenkaan riittänyt ja Pölkky vei ensimmäisen erän pistein 25 – 21.

Toisen erän alku oli syöttövirheiden värittämä molemmin puolin verkkoa. Pallot leijailivat väkisin pitkiksi, kun yritettiin ässiä ihan takarajalle. Kotijoukkue oli saanut pelikoneensa käyntiin ja nappasi toisen erän pistein 25 – 13 Olga Prokopenkon lyötyä hyökkäyksen leveäksi.

Kolmas erä lähti LPn komennossa, välillä jopa 6 pisteen johdossa. Molemmin puolin verkkoa hermoiltiin ja sählättiin ja kotijoukkue ottikin pelin ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 12 – 11 rauhoittaakseen pelin. Kuusamo tasoitti pisteissä 12 – 12 ja vei pelin tekniselle aikalisälle 14 -12. Kotijoukkue tasoitti pisteisiin 14 – 14 ja rinta rinnan mentiin peliä aina 18-18- pisteisin asti. Loppu erässä Kangasala pystyi pitämään päänsä kylmempänä ja Roosa Laakkonen niittasi kolmannen erän kotijoukkueelle pistein 25 – 23.

Neljännessä erässä oli tosi kyseessä. Kumpikin tiesi, että tästä erästä on kiinni se, kumpi joukkue jatkaa Cupissa. Kuusamon käytti toisen aikalisänsä jo todella pitkän Kangasalle päättyneen pallon jälkeen tilanteessa 9 – 5. Kangasala oli päässyt niskan päälle ja sai onnistumisen hurmoksen pelaamisessa päälle. LP Kangasala oli vei erän näytösluontoisesti pistein 25 – 14 kotiyleisön villiintyessä täysin. Peli päättyi LP Kangasalle 3 – 1 ja näin LP Kangasala jatkaa Suomen Cupin välieriin helmikuussa Hämeenlinnaan.

Ottelun katsojamäärä oli 325.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

Tietysti olen onnellinen voitosta. Eniten olen tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi. Monta asiaa, joita harjoiteltiin viime viikolla, toimi. Pieniä muutoksia, joita tehtiin pelaajien kanssa, näkyi kentällä. Joukkue oli rauhallinen, keskittynyt ja pelasi erittäin hyvin.

Ajatukseni ovat nyt seuraavissa peleissä, mennään päivä kerrallaan. Nyt rupean miettimään Challenge Cupin peliä Norjassa, se on nyt tärkeintä. Kiitos liigalle, saamme kovat pelit vielä LP Viestin ja HPK:n kanssa ennen matkaa. Ne ovat hyvää harjoitusta Challengeen. Tämän ensimmäisen Challenge kierroksen jälkeen on vasta aika miettiä Suomen Cupin välieräpelejä Hämeenlinnassa.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

Harmittaa aika lailla. Onnittelut Virille ja Kangasalle. Hyvään paikkaan eka voitto meitä vastaan. Me oltiin pehmeitä tänään. Se harmittaa. Jos kaaduttais, niin kaaduttais saappaat jalassa, mutta ei näin. Syöttöpeli oli tänään heikkoa. Hyökkäyspuolella oli arkuutta, joka ei ollut meille tuttua. Laitureilla oli tänään vaikeata.

Jutta Riikonen, LP Kangasala:

Tosi hyvät fiilikset. Tämä oli tärkeä voitto, suoraan 3- 1. Omasta pelistä jäi hyvät fiilikset. Jännitti hieman, mutta oli kiva pelata.

Iida Paananen , Pölkky Kuusamo:

Harmittaa kovasti. Ennen peliä luotto oli kova. Me oltiin tänään pehmeitä. Onnittelut Kangasalle. Meillä on huomenna tärkeä peli, johon pitää nyt lähteä valmistautumaan ja nollaamaan tämä häviö.

 

Ottelun parhaat pisteiden tekijät olivat

LP Kangasala

Dayana Segovia 18 / +6

Daniela Öhman 14 / +12

Jutta Riikonen 12 / +5

Pölkky Kuusamo

Me’ashah Nicholson 13 / +7

Lotta Piesanen 9/+1

Makenzie Filer 8/+6

 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin

LP Kangasala Jutta Riikonen

Pölkky Kuusamo Iida Paananen

 

Linkit:

Ottelutilasto

Lehdistötilaisuus

Author: Outi Pettersson

Share This Post On