Vahvavireinen LP Viesti LP Kangasalan vieraaksi keskiviikkona

LP Kangasala palaa puolentoista viikon mittaiselta ottelutauoltaan keskiviikkona 28. tammikuuta, kun joukkue saa vieraita Salosta. Keskiviikon vierasjoukkueena esiintyvä Viesti on viimeisestä seitsemästä ottelustaan onnistunut ottamaan peräti kuusi voittoa (yht. 16 pistettä) ja nousemaan sarjataulukossa yhtä monta ottelua pelanneena kuuden pisteen päähän LP:stä. Ennen keskiviikkoa LP pitää 36 pisteellään hallussaan sarjataulukon toista sijaa Viestin asettuessa sijalle neljä 30 pisteellään. 

Katsottaessa puolestaan keskiviikon kotijoukkue LP:n edellisen seitsemän ottelun saraketta on joukkue onnistunut raapimaan näistä yhteensä neljä voittoa (13 pistettä). Joukkue on edellisessä kolmessa ottelussaan vienyt kertaalleen täyden pistepotin vieraissa sekä ollut kahdesti 2-0 johtoasemassa kotisalissa, mutta taipunut lopulta viisieräisissä erin 2-3 (Puijo Wolley ja Jymy Volley). Kyseiset tappiot ovat olleet joukkueen kauden ensimmäiset pistemenetykset Pitkäjärvellä, joten täyttä pistepottia ei ole onnistunut kukaan vielä kuluvalla Mestaruusliiga-kaudella Pitkäjärveltä hakemaan. Seitsemän ottelun sarakkeessa ainoa täysi pistemenetys aiheutui paikallisvastustaja OrPon vieraana marras-joulukuun vaihteessa. 
Ennen keskiviikon kohtaamista joukkueet ovat ottaneet toisistaan mittaa kertaalleen kuluvalla Mestaruusliiga-kaudella. Salossa 16.marraskuuta pelatussa ottelussa LP teki mahtavan nousun ja oli lopulta vahvempi eränumeroin 2-3 oltuaan jo 2-0 tappiolla. (25-13, 25-21, 18-25, 21-25, 14-16). Katsottaessa isommassa kuvassa joukkueiden aiempia kohtaamisia ovat nekin jakautuneet yhtä tasaisesti ja vielä samoin numeroin. Edellisestä viidestä keskinäisestä on voitot jaettu niin ikään 2-3, joista viimeiset kolme on LP onnistunut viemään nimiinsä. 
Keskiviikkona kortit jaetaan jälleen uudelleen eikä tilastoihin ole katsomista joukkueiden kohdatessa keskiviikkona Pitkäjärvellä. Palaako LP voittokantaan vai aiheuttaako Viesti kotijoukkueelle kolmannen perättäisen tappion Pitkäjärvellä? 

Author: Pertti Flinck

Share This Post On