Uudet sopimukset kaudelle 2016 – 2017

LP Kangasalan naisten liigajoukkueen täydentävät serbialainen Jovana Gogic ja kuubalainen Yurisleidi Silie Frometa.

23-vuotias 180 – senttinen Jovana Gogic on kokenut passari. 18-vuotiaana hän teki viiden tuoden sopimuksen Volero Zürichin kanssa pelattuaan sitä ennen Serbian nuorten maajoukkueessa sekä ollen voittamassa Serbian mestaruutta ja cupmestaruutta vuosina 2008 ja 2009 Postar Belgradin riveissä. Sveitsin mestaruusmitalit liigasta ja cupista tulivat vuosina 2011 – 2013 Volero Zürichin paidassa. 2013 – 2014 Jovana Gogic oli mukana Volero Zürichin joukkueessa FIVB:n Women’s Club World Championship kisoissa joukkueen jäädessä neljännelle sijalle. Jovana Gogic on ollut myös CEV cupissa ja Challenge cupissa pelaamassa eli hänellä on laajaa kokemusta kansainvälisiltä kentiltä. LP Kangasalan Jovana Gogic näki nuorena joukkueena, missä on potentiaalia ja mille hänellä voisi olla annettavaa. Myös Virginie De Carnen valmennuksessa hän uskoo oppivansa itse paljon uutta.

 

Kuubalainen Yurisleidi Silie Frometa on vasta 18-vuotias 187- senttinen hakkuri. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt pelaamaan vuoden Equadorissa, pari vuotta Azerbeidzanissa Azeryol Bakussa ensin nuorten ja sitten aikuisten joukkueessa sekä vuoden Serbiassa Vizura Belgradessa. Yurisleidi Silie Frometa tuli Kangasalle saamaan lisää kansainvälistä kokemusta, kovia pelejä ja korkeatasoista valmennusta, josta uskoo olevan hyötyä oman lentopallouransa kannalta.

Agenttitoimisto SB Community toimi aikoinaan Virginie De Carnen agenttina ja sitä kautta sekä Jovana Gogic että Yurisleidi Silie Frometa löysivät tiensä Kangasalle.

Nyt kahdentoista pelaajan joukkue on kasassa ja treenaamassa kovaa tulevaa kautta varten. Joukkueessa on nyt mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa. Viisi viime kauden pelaajaa Outi Munnukka, Tiiamari Sievänen, Roosa Laakkonen, Daniela Öhman ja Emilia Sipilä muodostavat kokeneen pohjan. Lisää kansainvälistä kokemusta tuo viime kauden Ruotsissa pelannut Hanna Salomäki. Ensimmäistä liigakauttaan pelaamaan lähtevät Milja Hytönen, Jenni Mäkinen, Hanna Rahko ja Jutta Riikonen. Vaikka treeneissä välillä heitellään kärrynpyöriä ja pidetään hauskaa, nämä naiset pistävät itsensä likoon. Joukkueelta voi odottaa kovia pelejä, kunhan liigakausi saadaan pyörähtämään käyntiin lokakuun puolessa välin.

 

Author: Outi Pettersson

Share This Post On