Torjuntavoimaa verkolle!

LP Kangasala on solminut vuoden mittaisen sopimuksen yhdessä Roosa Laakkosen kanssa. Taija Tikan sopimus jatkuu. Uutena pelaajana LP Kangasalan joukkueessa nähdään Mestaruusliigan keskitorjujatähti Karoliina Friberg.

Taija Tikan sopimus jatkuu

Kangasalan lentopalloyleisölle Taija Tikan (22v/181cm) jatko tutussa ympäristössä ei ole tullut yllätyksenä. Päävalmentaja Arttu Keränen kommentoikin varsin tyytyväisenä Taijan jatkoa:

”Taija aloittaa jo 4. kauden seurassa ja on kehittynyt koko ajan eri osa-alueilla. Vahvuuksiin kuuluu painava syöttö ja hyökkäyssuunnat. Olen erittäin tyytyväinen että Taijan kaltainen pelaaja on meillä. Kehitys jatkuu varmasti ensi kaudellekin eli painavia hyökkäyksiä nähdään siis jatkossakin!”

Korkeasta työmoraalista tunnettu Lappeenrannan kasvatti, otti kuluneella kaudella huiman kehityksen hyökkäyksessä. Harmi, että palkinto jäi  uupumaan koronaviruksen katkaistessa sarjat juuri runkosarjan jälkeen.

Miltä tuntui siinä hetkessä kun ensimmäinen uutinen tuli kauden loppumisesta Taija? -”Kun saimme kuulla kauden päättymisestä, olo oli erittäin hämmentynyt. Viime kausi oli meidän osalta mainio ja tahto sen loppuun pelaamisesta oli kova.”

Mitä ajatuksia ja omia tavoitteita on ensi kaudelle? -”Odotan ensi kaudelta hyviä harjoituksia ja kovia otteluita, joiden kautta pystyn kehittämään itseä pelaajana”

Roosa Laakkosen jatko Kangasalla on koko liigalle loistava asia

Myös Roosa Laakkoselle viime vuosi jää monella tapaa mieleen. Uran ehdottomasti paras kausi alkoi EM-kisojen huikeilla suorituksilla Turkkia ja monia muita kovia Euroopan maita vastaan. Sama työ sai jatkoa kotoisassa Mestaruusliigassa kun Laakkonen oli ehdottomasti koko sarjan paras pelaaja omalla tontillaan.

Roosan (25v/193cm) jatko Kangasalla otettiin luonnollisesti huojentuineina vastaan. Monia ottajia oli ulkomaita myöten, mutta päätös jatkosta Kangasalla lämmitti päävalmentaja Keräsen sydäntä.

”Roosan jatkosopimus on loistava asia meille ja myös koko liigalle. Hän kehittyi viime kaudella kaikilla osa-alueilla ja kehitys jatkuu seuraavallakin.” -kommentoi Keränen.

Roosa Laakkosen rooli kapteenina on iso pala koko LP Kangasalan identiteettiä. 

”Tärkeä osa joukkuetta myös kapteeniuden osalta. Passareiden Katjan ja Emmin kanssa homma toimii hienosti yhteen, joten näemme varmasti hyvää hyökkäyspeliä myös ensi kaudella” – Keränen toteaa.

Hyökkäyspeli Katjan kanssa on todistettu toimivaksi niin maajoukkueessa, kuin myös Saksan bundesliigan USC Münsterin paidassa. Kaksikko olikin kyseisen vuoden kämppäkavereina ja tuki toisesta suomalaisesta oli tärkeää. Tätä tukea ja yhteishenkeä tullaan näkemään ensi kaudella LP Kangasalla.

Kysyimme muutaman kysymyksen Roosalta:

Miltä tämä korona-aika on tuntunut ja miten olet saanut treeniä tehtyä?”Tottakai nyt eletään poikkeuksellista aikaa, mutta nykyinen arkeni ei kauheasti eroa viime kauden arjesta. Treenaan ja olen kotona. Tietysti erona on se, että treenaan kotona enkä salilla. Olen kuitenkin tykännyt kotona treenaamisesta ja saanut kovia harjoituksia aikaiseksi!”

Tärkeän viestin Roosa haluaa jakaa myös muille, jotka ovat samassa tilanteessa ympäri maailman: ”Toivon että pääsisimme pian aloittamaan yhteistreenit, mutta siihen voimme vain itse vaikuttaa pysymällä kotona!”

Miltä tuntuu jatko Kangasalla ja miten päädyit jatkamaan täällä? ”Olen innoissani jatkosta Kangasalla! Meillä jäi keväällä hyvä fiilis päälle ja haluan jatkaa samaan malliin. Täällä on hyvä olla ja pelata.”

Mitä odotuksia tai omia tavoitteita itselläsi on ensi kaudelle? ”Kyllähän se mestaruus olisi hieno juttu. Ja minulla on kova luotto siihen! Henkilökohtaisella tasolla haluan kehittää muutamia juttuja, nauttia pelaamisesta ja hyvästä joukkuehengestä.”

”Olen onnellinen, että Katja halusi liittyä joukkueeseemme. Meidän yhteispeli on sujunut aina ja en malta odottaa että pääsemme pelaamaan yhdessä pitkästä aikaa. Nyt pääsemme myös vihdoin yhdessä valmistelemaan ja fiilistelemään joulua.”

Valmennusjohdon sääntöihin tullaan tämän kaksikon myötä kirjoittamaan sääntö, että joulukappaleet saa laittaa soittoon harjoituksissa vasta 01.12.2020 alkaen.

Sastamalan naislentopallotähti Karoliina Friberg LP Kangasalaan

Maajoukkueryhmään kuuluva Karoliina Friberg (26v/187cm) muistetaan muutaman vuoden takaisena torjuntatilaston kärkinimenä. Hämeenlinnassa liigauransa vuonna 2013 aloittanut Friberg pelasi kaksi kautta Nurmon Jymyssä vuosina 2017-2019. Paluun Hämeenlinnan Lentopallokerhoon Karoliina teki viime kaudella ennen siirtoaan Kangasalle.

”Karon meille tulo täydentää hienon kolmikon keskelle. Hän tuo tasaisuutta ja tehoa, vaikkei olekaan se kaikista näkyvin pelaaja kentällä. Historiasta löytyy kuitenkin torjuntatilaston voittoa ja hyökkäystehoissa hän on ollut aina hyvillä luvuilla.” – kommentoi päävalmentaja Keränen uutta sopimuspelaajaa.

Kysyimme myös Karolta muutaman tarkentavan:

Ajatuksia muutosta takaisin Pirkanmaalle?”Kiva palata seitsemän vuoden jälkeen takaisin Pirkanmaalle. Olen aina viihtynyt loistavasti täällä.”

Mitkä tunnelmat pelata LP Kangasalan paidassa?”Hyvällä ja odottavalla fiiliksellä laitan Kangasalan paidan päälle. Pitkäjärven kouluun kotisalina on vielä hieman totuttelemista, mutta eiköhän se kotoisaksi tule tässä kesän ja syksyn mittaa. Pitkäjärven koulu on mukava sali pelata.”

Pelasitte viime kauden Katjan kanssa yhdessä ja nyt sama yhteistyö jatkuu Kangasalla ja maajoukkueessa. Mitä ajatuksia tästä, sekä omia odotuksia ja tavoitteita ensi kaudelle?”Katjan kanssa on aina ollut hauskaa ja mutkatonta työskennellä. Kiva päästä pelaamaan samaan joukkueeseen ja hiomaan yhteispeliä lisää. Odotan ensi kaudelta kovaa tekemistä joukkueen, jonka myötä myös hyvää tulosta kaudesta. Henkilökohtaisesti odotan kehittyväni pelaajana.”

Yksi LP Kangasalan tavaramerkeistä viime kaudella oli keskipelaajien laajuus. Sama teema jatkuu siis myös ensi kaudella kun kolmikko Taija Tikka, Roosa Laakkonen ja Karoliina Friberg rakentaa vahvan ryhmän verkolle

Seuran tavoitteena on kehittää Kangasalasta lentopallokaupunki

Koronavirus on tuonut tullessaan hyvin poikkeukselliset ajat ja tavat toimia. Yritykset ovat joutuneet keksimään uusia tapoja tavoittaa asiakkaansa. Olemme LP Kangasalan seurajohdossa pyöritelleet erilaisia ideoita, millä tavalla pystyisimme tuomaan entistä enemmän arvoa suomalaiseen urheiluviihteeseemme. Kuitenkin urheilussa on kyse yleisön viihdyttämisestä. Luodaan arvaamattomia, jännittäviä ja tunteita nostattavia fiiliksiä. Lentopallo onkin paras tuote näiden jokaisen tunteet tuottamiseen!

Tavoitteena on kehittää ensi kaudesta lähtien aivan uudenlainen ottelutapahtuma, joka tulee sisältämään uudenlaista erilaista ohjelmaa ennen otteluita.  Tavoitteenamme on luoda entistä ikimuistoisimpia tapahtumia kaikenikäisille. Pyrimme luomaan otteluistamme koko perheen tapahtuman.  Suunnitteilla on lapsille omaa kerhotoiminta ottelun ajaksi.

Karoliina Friberg

Keskipelaaja Sopimus 1+0 vuotta.
03.02.1994 Sastamala
187cm

Taija Tikka

Keskipelaaja Sopimus jatkuu.
27.07.1998 Lappeenranta
181cm

Roosa Laakkonen

Keskipelaaja Sopimus 1+0
04.06.1994 Sotkamo
193cm

Author: Jani Huoponen

Share This Post On