Tiukka viisieräinen pidettiin kuitenkin kotihyppysissä

LP Kangasala – WoVo Rovaniemi 3 – 2 (25-23, 24-26, 25-18, 17-25, 15-10)

Kuvat: Jyri Kivimäki

Viimeisessä runkosarjan pelissä LP Kangasala ja WoVo Rovaniemi olivat todella pelipäällä ja liekeissä heti ensi pallosta lähtien. Kotijoukkueen Yevgeniya Nuykhalova oli toipunut ja pääsi jälleen kentälle. Hän osoitti heti paikkansa kentällä vetämällä kolmen ässän putken onnistuneen hyökkäyksensä päälle. Kotijoukkue meinasi päästä karkuun tuossa, mutta vieraat saivat kurottua 6 – 2 eron kiinni ja erää mentiin rinta rinnan tekniselle aikalisälle asti (14 – 13). Tiukka taisto jatkui ja pelattiin pitkiä palloralleja. Ensimmäisen eräpallon WoVo Rovaniemi selvitti pitkän pallorallin jälkeen ja Jessica Kosonen nappasi vielä yhden ässäsyötön. Yevgeniya Nuykhalova kuittasi kuitenkin ensimmäisen erän kotiin pistein 25 – 23.

Toisen erän alkua väritti lukuisat syöttövirheet. Kotijoukkue otti ensimmäisen aikalisän rauhoittaakseen pelin, kun WoVo Rovaniemi sai vedettyä jo 7 -3 etumatkan. Kotijoukkue sai rivinsä kasaan ja tilanne tasoittui pisteissä 9- 9. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 11. Erässä nähtiin kovia pitkiä palloralleja ja huikeita pelastuksia. WoVon torjunta oli kohdillaan. Ensimmäinen todella pitkä eräpallo päätyi tasoittavaan 24 – 24 pisteeseen Rovaniemelle. LP Kangasalan toinen aikalisä 24 -25. WoVon torjunta oli kohdillaan Dayana Segovian hyökkäykselle ja toinen erä pistein 26 – 24 WoVo Rovaniemelle.

Pitkällä erätauolla oli haettu keskittymistä peliin, jotta virheet saatiin minimoitua. Kova taisto pisteistä jatkui alkuerän ja tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 10. Vaikka rovaniemeläiset taistelivat hyvin, LP piti erän lopun hallussaan. Ensimmäisen eräpallon rovaniemeläiset selvittivät Jessica Kososen hyökkäyksellä ja nappasivat vielä toisenkin pisteen Nelli Rantasen ässäsyötöllä. Roosa Laakkonen jujutti kuitenkin erän kotiin pistein 25 – 15.

 

Neljännessä erässä panokset kovenivat jälleen ja hermostuminen näkyi erän alussa syöttövirheiden määrässä molemmin puolin verkkoa. Kova taistelu pisteistä jatkui ja tekniselle aikalisälle mentiin nyt WoVon johtaessa 14 – 10. 10 – 15 Juti pois, Emppu kentälle. 14 – 18 WoVon aikalisä. Rovaniemeläiset olivat ihan liekeissä ja veivät erän rajusti pistein 25 – 17 Jessica Kososen niitattua viimeisen pisteen.

Viidennen erän alun kotijoukkueen 5 – 1 johdon jälkeen WoVo kiri eroa kiinni ja pääsi jo pisteen päähän tilanteessa 7- 6. LP Kangasalan ässäsyöttöjen määrä yllätti WoVon tässä erässä, eikä hyvästä taistelusta huolimatta rovaniemeläisillä ollut saumaa ottaa erää. Viides erä päättyi kotijoukkueelle pistein 15 – 10.

Katsojamäärä pelissä oli 280.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

Annoimme vastustajalle joitakin hetkiä pelistä omilla virheillämme. Kuitenkin vain yksi joukkue voi ottaa ja se olimme me tänään. Olen tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi. Syöttöjen suhteen tämä oli huonoin kotipelimme. Saatiin kuitenkin pelissä fokus takaisin ja kun kaikki kentällä on yhtä keskittyneitä, voidaan odottaa hyviä tuloksia. Opimme edelleen pelissä jatkuvasti uutta. Onnellinen kotivoitosta viimeisessä pelissä ennen play offseja.

Teemu Mäkikyrö, WoVo Rovaniemi:

Eilen oltiin jalat ja pää ihan eri kaupungissa kuin missä peli oli. Tänään saatiin hyvä kasvojen pesu ja ok peli. Vastaanotto oli pikkuisen liian heikko. 18 suoraa pistettä vastaanottovirheillä vastustajalle. Neljännessä erässä ei tehty suoria vastaanottovirheitä ja Heidi pääsi pyörittämään peliä hyvin ja hallittiin selkeästi neljättä erää. Pari etsikkoaikaa oli viidennen erän alussa, annettiin suoria vastaanottovirheitä 6, kun kaveri syötti hyvin. Paria taktista juttua ei ihan pystytty toteuttamaan. Hyvä parannus eilisestä. Peli on mennyt oikeaan suuntaan viimeiset kaksi kuukautta. Tästä on hyvä lähteä pleijareihin, pelataan sitten ketä vastaan arpa suosii. Systeemi on huono. Runkosarja menettää merkityksensä tässä vaiheessa.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

Kaksi ekaa erää meni vähän niin ja näin, ei pää ollut ihan kasassa ja tehtiin syöttövirheitä. Kolmannessa keskityttiin enemmän. Neljäs erä ajateltiin ehkä, että saadaan helpolla, mutta ei. Viidennessä parannettiin ja pidettiin fokus. Olen tyytyväinen omaa peliin ja voittoon. Voittamaan lähdettään puolivälieriin.

Heidi Rovanperä, WoVo Rovaniemi:

Eiliseen verrattuna ihan erilaista peliä! Päästiin pelaamaan rennosti ja paineetta. Se näkyi pelissä. Tänään kävi näin, mutta ei jäänyt harmittamaan. Joka pallosta taisteltiin, kavereilla oli himpun  parempi peli. Tähän on hyvä päättää ja lähteä täysillä playoffseihin.

Ottelun parhaat pisteiden tekijät olivat

LP Kangasala

Dayana Segovia 25 / +8

Yevgeniya Nuykhalova 22 / +14

Roosa Laakkonen 15 / +12

WoVo Rovaniemi

Kristiine Miilen 21 / +9

Nelli Rantanen 14 / +8

Jessica Kosonen 11 / -3

 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin

LP Kangasala Yevgeniya Nuykhalova

WoVo Rovaniemi Heidi Rovanperä

LähiTapiola-pistekisa

3p Yevgeniya Nuykhalova

2p Roosa Laakkonen, LP Kangasala

1p Heidi Rovanperä, WoVo

Author: Outi Pettersson

Share This Post On