Tiukka taisto ja pitkät pallorallit kääntyivät lopulta HPK:n 3 – 1 voittoon

Kotijoukkue lähti peliin positiivisella peli-ilmeellä ja rupesi keräämään pisteitä omaan koriin. Tilanteessa 10 – 5 HPK otti jo aikalisän katkaistakseen kotijoukkueen pisteputken. Jutta Riikosen parin ässäsyötön jälkeen mentiin tekniselle aikalisälle kotijoukkueen johtaessa 14 – 8. Etumatka meinasi ruveta sulamaan, kun pientä hermostumista alkoi tulla peliin ja sen myötä virheitä. HPK:n vaihtorumba myös sekoitti pelirytmiä hieman. Kotijoukkue nappasi ensimmäisen erän pistein 25 – 21.

Toisen erän alussa HPK oli saanut torjuntansa kuntoon ja meinasi päästä jo karkuun, mutta kotijoukkue sai koottua peliään ja kiri eroa kiinni. Pitkiä taistelupalloja päätyi kummallekin puoleen verkkoa. Tekniselle aikalisälle mentiin HPK:n johtaessa 14 -11. Sen jälkeen piste-ero repesi, HPK pelasi vahvasti erän loppuun ja kotijoukkue teki hermostuksissaan virheitä. Toinen erä HPK:lle pistein 25 – 13. Pitkälle aikalisälle tasaerin 1 – 1.

 

Kolmannessa erässä taisteltiin joka pallosta ja pisteestä kiivaasti ja pitkillä palloralleilla. Palloja haettiin peliin vaihtopenkkien väistäessä nopeasti alta tuoleineen, eikä periksi annettu. Kolmas erä HPK:lle pistein 18 – 25.

Neljännessä erässä taistelu ei loppunut, vaikka HPK oli koko ajan hieman niskan päällä. Vaikka piste-ero venyi jo seitsemään pisteeseen, kuroi LP Kangasala eroa hyvin kiinni. Lopulta kotijoukkueen hermostuneisuus johti liian moniin virheisiin ja HPK sai hyökkäystehonsa jälleen nousemaan. Neljäs erä meni pistein 25 – 19 HPK:lle ja samalla pelin voitto 3 – 1.

Katsojamäärä pelissä oli 279.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

Ensimmäisen erän aloitimme hyvin ja pystyimme kontrolloimaan peliä hyvällä paineella. Lipulta tehtiin liian paljon virheitä. Muissa erissä HPK sai pelistä kontrollin, kun annoimme sen heille. Löimme liikaa torjuntaan. Pitäisi pystyä todella tappamaan palloa hyvällä asenteella. Jos halutaan pelata korkealla tasolla, on jokaisen mietittävä omaa rooliaan joukkueessa, mitä pitäisi vielä tehdä. Syötettiin melko hyvin, vastaanotto toimi, vaikka ei sitten pystytty tekemään pisteitä. Tarvittaisiin enemmän tappoasennetta.

Dayana Segovia pelasi tänään yhden parhaista peleistään. Kun hakkuri lähtee puolustamaan ja nostamaa palloja peliin, se on merkki oikeasta asenteesta ja pelitavasta. Vaikka Dayana Segovia teki virheitäkin, hän teki pisteitä kuitenkin oikeassa kohden. Suomessa ei ole toista tällaista pelaajaa tällä hetkellä. HPK:lla on Mayfield – meillä on Segovia.

Luca Chiappini, HPK:

Aloitimme hitaasti. Otti aikansa saada oikea mentaliteetti päälle. Emme pelanneet ihan parasta peliämme, vaikka hyvin pelattiin ja pystyttiin kontrolloimaan peliä. Kun on Allison Mayfieldin kaltainen pelaaja tällaisilla hyökkäysprosenteilla, pelaaminen on helppoa. Allison Mayfield on yksi parhaista hakkureista liigassa.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

Harmittaa tosi paljon. Ekan erän jälkeen tuntui, että voitaisiin ottaa 3 pistettä. Tokassa erässä tehtiin paljon virheitä ja jotenkin ei päästy enää ylös tokan erän notkahduksesta. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen. mutta ei aina riitä, että itse pelaa hyvin.

Allison Mayfield , HPK:

Oli hienoa tulla takaisin Kangasalle pelaamaan ja näkemään viime kaudelta jääneitä tuttuja. Tämä on hieno paikka pelata. Aloitettiin peli epäilevästi, otti aikaa, että saatiin peli käyntiin. Onneksi saatiin käännettyä tilanne ekan erän jälkeen. Pari pelaajaa, jotka eivät ole paljoa tällä kaudella pelanneet, pelasivat hyvin. Joukkue pelasi hienosti. Sain hyviä passeja ja oli kiva pelata. Olen onnellinen voitosta.

Ottelun parhaat pisteiden tekijät olivat

LP Kangasala

Dayana Segovia 21/+8

Roosa Laakkonen 13/+7

Daniela Öhman 5/+2

HPK

Allison Mayfield 20/+12

Pia Korhonen 19/+14

Michaela Bjärregård-Madsen 10/+5

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin

LP Kangasala Roosa Laakkonen

HPK Allison Mayfield

LähiTapiola-pistekisa

3p Allison Mayfield, HPK

2p Pia Korhonen, HPK

1p Roosa Laakkonen, LP Kangasala

Author: Outi Pettersson

Share This Post On