TITAANIEN TAISTELUN VOITTI LP KANGASALA

Kaksi viime kauden kuuminta joukkuetta, runkosarjan voittaja LP Kangasala ja LP Viesti ottivat yhteen niin että kipinät sinkoilivat. Molemmat joukkueet kuuluvat ennakkoasetelmissa myös tämän kauden mestariehdokkaiksi.

Nyt tasaisen ottelun voiton korjasi LP Kangasala 3-1 (25-19, 19-25, 25-19, 25-21)

Ottelun alussa suoritettiin juhlallisuuksia. Julkaistiin LP Kangasalan uunituore kannustuslaulu OKSALLE YLIMMÄLLE joukkueen esittämänä. LP Kangasalan kunniapuheenjohtaja Eero Järvenpää paljasti Suomen Cupin 2020 voittoviirin Pitkäjärven koulun urheilusalissa.

Ensimmäinen erä alkoi tunnustellen ja kummankin joukkueen otteissa oli vielä suurta ailahtelua, mutta näinhän aina sarjakauden alussa tapahtuu. Esimerkiksi aloitussyöttövirheitä tuli tukuttain. Salo aloitti hienoisella hallinnalla mutta erä tasoittui tilanteessa 6-6. Salo jatkoi hyvää peliään ja Andrikopouloun ja Bechevan moukaroidessa se johti jo 11-15. Sitten Emmi Riikilän pahoilla aloituksilla Kangasala nousi 18-15 johtoon. Kotijoukkueen ote piti loppuun saakka ja ensimmäinen erä Kangasalalle 25- 19. Kotijoukkueesta parhaat pisteet latoivat Heikkiniemi 8/+7 ja Da Silva 6/+4. Vierasjoukkueen pisteitä tekivät Andrikopoulou 7/+ ja Becheva 4/+2.

Myös toisen erän alussa Salon ote oli väkevä mutta sitten erä tasoittui 10-10. Molemmat joukkueet paransivat peliään ja erässä nähtiin upeita pelastuspalloja, joita pääosin esittivät liberot. Erä jatkui tasaisena mutta Salon kulkiessa askeleen edellä. Kososen syöttövuoro oli myrkkyä kotijoukkueelle ja Salo eteni 17-22 kuskin paikalle. Toinen erä päättyi Salon upeaan torjuntaan 19-25 ja erät tasoihin 1-1. Pisteiden tekijät Kangasala Heikkiniemi 5/+1, Da Silva 4. Salo Becheva 6/+5 ja Kosonen 5/+4.

Tasaisena alkoi kolmaskin erä. 7-7 tilanteen jälkeen Riikilä iski pari pinnaa kotijoukkueelle ja hänen syöttövuorollaan neljä pinnaa lisää 14-8. Kolmanteen erään Ronjan tilalle vaihdettu Roosa Heikkiniemi kiitti luottamuksesta ja tappoi palloja tehokkaasti 19-12. Kangasalan etumatka säilyi loppuun saakka ja toinen erä kotijoukkueelle 25-19. Parhaat pisteet kolmannessa Kangasala Riikilä 10/+9, Roosa Heikkiniemi 4/+2. Salo Kosonen 5/+3, Becheva 3. Kangasala siirtyi johtoon erin 2-1.

Neljäs erä alkoi Kangasalan merkeissä.7-2. Salon puolustuksessa tapahtui heikkoja hetkiä ja Riikilä sai puhtia lyönteihinsä. Sitten oli Kangasalan vuoro tehdä virheitä ja erä tasoittui 8-8. Tasaista pelailua ja sitten pitkä tauko pöytäkirja ongelmien vuoksi tilanteessa 12-12. Pisteitä tehtailtiin jälleen vuorotahtiin. Riikilän syöttövuorolla Kangasala repäisi 19-16. Kangasalan voitontahto säilyi ja se eteni neljännen erän voittoon 25-21 ja samalla makeaan otteluvoittoon 3-1

Arttu Keränen LP Kangasala

–        Halu oli kova voittoon. Ajatukset saatiin pois viime ottelusta, jossa hävisimme. Sähläystauko neljännessä erässä ehkä auttoi myös meitä keskittymään. Tappiopeliin verrattuna yp-hyökkääminen varsinkin kolmannesta erästä lähtein oli hyvää. Samoin hakkuripelaaminen oli parempaa kuin lauantaina.

Emmi Riikilä LP Kangasala

–        Peli oli vuoristorataa mutta onneksi olimme vahvempia erien lopussa. Pyrittiin hyökkäämään rohkeasti ja onnistuimme. Olen tyytyväinen etenkin omiin aloitussyöttöihin. Hyökkäyksissäni on vielä parantamisen varaa.

Janne Harju LP Viesti

–        Tappio ei ole ikinä mukavaa. Pienestä oli kuitenkin kiinni ja mitään yhtä romahdusaluetta ei ole. Parannettavaa on kolmelta alueelta, virheet pois, toinen kosketus pitää olla laadukkaampi ja syöttöjä pitää parantaa.

Iina Andrikopoulou LP Viesti

–        Peli ailahteli molemmin puolin. Ottelussa edettiin piste pisteeltä ja erien lopussa Kangasala oli parempi. Peli oli hyvä mutta ei tasoltaan parasta mahdollista. Oma tekeminen ailahteli kuten koko joukkueenkin.

LP Kangasala – LP Viesti
3–1 (25–19, 19–25, 25–19, 25-21)
LP Kangasala: Riikilä 20/+14, Da Silva 18/+10, Ronja Heikkiniemi 13/+8
LP Viesti: Andrikopoulou 20/+12, Becheva 14/+5, Kosonen 14/+2
Ässät 10/5, syöttövirheet 10/11, torjunnat 12/8, hyökkäys% 41/38, vastaanotto% 47/38

Joukkueiden MVP: 

Riikilä LP Kangasala
 Andrikopoulou LP Viesti

Yleisöä 195

PROlibero

Tiiamari Sievänen LP Kangasala

 

Kuvat Pertti Flinck

 

Author: Pertti Flinck

Share This Post On