Tärkeä 3 – 0 voitto kotiin Pitkäjärvellä

LP Kangasala – Kuortane 3 – 0 (25-9, 25-21, 25-18)

Kuvat: Jyri Kivimäki

LP Kangasala ei antanut Kuortaneen tytöille mitään armoa ensimmäisessä erässä. Hyökkäyksiä tuli tasaisesti koko rintamalta ja torjunta oli kohdillaan. Eka erä LP Kangasalle pistein 25 – 9.

Toinen erä alkoi myös vahvasti kotijoukkueen ässäsyöttöjen siivittämänä pakottaen Kuortaneen ensimmäiseen aikalisään 6 – 1 tilanteessa. Toisessa erässä pelaaminen meinasi herpaantua ja virheillä annettiin pisteitä enemmän toiselle puolen verkkoa. Kuortanelaiset saivat myös kerättyä peliään kasaan ja hienoilla hyökkäyksillä ja torjunnoilla vieraat kirivät jo lähes rinnalle pisteissä 13 – 12. Kotijoukkue ei kuitenkaan johdostaan hellittänyt, vaikka useamman perättäisen Kangasalle vihelletyn verkkovirheen jälkeen ihmettelyistä Roosa Laakkoselle heilahti keltainen korttikin. Toinen erä kotijoukkueelle pistein 25 – 21.

Kolmannen erän avauspiste meni Kuortaneelle Suvi Kokkosen hyökkäyksestä. Erän alku olikin tiukkaa ja Kuortane pääsi jo parin pisteen johtoon. Sitten LP Kangasalan kokemus alkoi näkyä ja LP alkoi kirimään eroa ja piti johtoasemansa erän loppuun asti. Kolmas erä pistein 25 – 18 kotijoukkueelle ja samalla pelin 3 – 0 voitto.

Katsojamäärä pelissä oli 193.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

Tänään pelissä oli kyse siitä, miten pystymme pelaamaan paremmin. Emme ole kovin hyvässä asemassa tällä hetkellä. Meidän täytyy käyttää pelejä harjoitteluun ja erilaisten taktiikoiden kokeilemiseen, koska meillä ei ole ollut riittävästi aikaa harjoitella.

Emilia Sipilä, toinen liberomme, teki tänään hyvää työtä yleispelaajana. Joukkue tietää heikkoutemme ja yritämme kääntää niitä vahvuuksiksi. Kun tehdään asioita oikein, saadaan tuloksiakin. Tänään pelasimme nuoria lahjakkuuksia vastaan, mutta pelasimme kuin vastassa olisi liigajoukkue.

Huomisen Kuortane-pelin jälkeen meillä on taas vain kaksi harjoitusta ennen seuraavaa peliä. Meillä on vuodenvaihteen jälkeen ollut 17 harjoitusta pallon kanssa, 7 kuntosalitreeniä ja 13 peliä! Mukaan ei ole laskettu pelipäivien tunnin aamutreenejä.

Olemme joutuneet tekemään paljon muutoksia Hanna Salomäen loukkaannuttua. Yevgeniya Nyukhalova ja Dayana Segovia pystyvät molemmat nostamaan jotenkin, mutta ovat molemmat hyviä hyökkääjiä, molemmat ovat halukkaita oppimaan. Nyt kokeilimme Emppua, toista liberoa, yleispelaajana. Jos Hanna olisi rivissä, olisimme korkeammalla sarjataulukossa. Nyt teemme kovasti työtä päästäksemme ylöspäin.

Tapio Kangasniemi, Kuortane:

Ei saatu omaa peliä käyntiin oikein missään vaiheessa. Peli oli tukkoista alusta loppuun asti. Kotijoukkue pelasi hyvällä naamarilla, ei päästy vastaamaan hyökkäysmyllyyn. Vastaanottoprosentti kertoo karua lukemaa ja yli 60 % tappoprosentti vastustajalla. Torjunta puolella oli meillä vikaa. Yleensä voitetaan puolustukset kirkkaasti, tänään hävittiin.

Tänään oltiin koulutyttöjä isojen peleissä. Kun tähän sarjaan lähtee vähän väärällä asenteella, tulee tällaista jälkeä. Huomenna voi olla toinen tilanne.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

Voitto maistuu vaikeuksien jälkeen. Aloitettiin peli tosi hyvin. Oma taso pitää saada pidettyä kaikissa erissä läpi pelin. Ei voida lähteä yhtään puolivaloilla peleihin. Yhtään helppoa peliä ei ole edessä. Kaikkiin peleihin on mentävä täysillä. Roosa teki tänään loistavaa työtä.

Tappioputki on nakertanut varmaan jokaista, mutta mahalaskun jälkeen lähdettiin ottamaan voittoa ja se saatiin. On täysin omasta pelistä kiinni ja nyt saatiin se voitto.

Veera Hämäläinen, Kuortane:

Peliä ei oikein alussa saatu toimimaan. Pikku hiljaa se parani. Puolustuksia ei saatu toimimaan. Kangasala nosti hyvin ja tappoi kovalla teholla. Eka erä meni meiltä ohi. Sitten saatiin onneksi vähän peliä kulkemaan.

Ottelun parhaat pisteiden tekijät olivat

LP Kangasala

Yevgeniya Nyukhalova 17/+11

Roosa Laakkonen 13 /+12

Daniela Öhman 9/+8

Kuortane

Suvi Kokkonen 10/-1

Nea Haatainen 7/+4

Veera Hämäläinen 5/+3

 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin

LP Kangasala Tiiamari Sievänen

Kuortane Veera Hämäläinen

LähiTapiola-pistekisa

3p Yevgeniya Nyukhalova

2p Roosa Laakkonen

1p Tiiamari Sievänen

Ottelukuvat: https://jk.pic.fi/gallery/Sports/Volleyball/2016-2017/13.2.+LP+Kangasala-Kuortane/

Author: Outi Pettersson

Share This Post On