Pölkky Kuusamo marssi finaaliin

Vierasjoukkue Pölkky Kuusamo ei kunnioittanut LP Kangasalan kotietua Naisten Mestaruusliigan kolmannessa välieräottelussa vaan marssi suoraan finaaleihin otteluvoitoin 3-0. Kolmas peli pelattiin lauantaina Kangasalla ja sen Pölkky hoiti tyylikkäästi erin 1-3.

Ottelun avauserä oli tasainen ja näytti etträ erän lopulla syöttämään vaihdettu Roosa Heikkiniemi syöttelee kotijoukkueen voittoon mutta eräpallotilanteessa tulikin seinä vastaan ja vierailija Pölkky vei lopulta erän 26-28.

Myös toinen erä eteni lähes tasatahtiin mutta tällä kertaa kotijoukkueen ote piti ja varsinkin nuoren Iida Pölläsen johdolla se vei erän 26-24 ja tasoitti ottelun.Kolmas erä oli tasoltaan ottelun heikoin ja siinä kotijoukkue teki paljon helppoja virheitä ja erä lopulta selkeästi 15-25 vierasjoukkue Pölkylle.

Neljäs erä alkoi Pölkyn komennossa ja se ei antanut selittelyille sijaa tässä ottelusarjassa vaan painavasti hyökänneen Breana Runnelsin johdolla se hoiti erän itselleen 20-25 ja lopulta finaaliin vieneen ottelun se voitti siis erin 1-3.

Kuusamo jää nyt odottelemaan toisen välieräsarjan ratkaisuja finaalivastustajaa haettaessa ja Kangasalan on siis tyytyminen taistelemaan pronssimitalsta sarjan hävinnyttä vastaan.

Tiiamari Sievänen, Kangasala :

– Pettymys totta kai. Toinen peli Kuusamossa oli meidän paras ja se olisi pitänyt hoitaa kotiin. Mestaruuden lisäksi minulta puuttuu myös pronssimitali joten nälkää sen metsästämioseen jäi varmasti.

Ciara DeBell, Kuusamo :

– Loistava fiilis. Olen tulokas tässä sarjassa joten kaikki on minulle uutta. Ei ole väliä kumpi tulee vastaan finaaliin, jotenkin kuitenkin ehkä toivon että se olisi Puijovolley.

Arttu Keränen, Kangasala :

– Sarjan heikkotasoisin ottelu, kakkospeli Kuusamossa oli sitä mitä halusinkin meidän pelaajilta nähdä. En ole vielä sekuntiakaan miettinyt pronssiotteluita, ilmeisesti huomisesta pelipäivästä tuli nyt vapaapäivä ja eiköhän  tuon himmänkin mitalin arvostus kasva lähipäivinä.

Sotiris Gkotsis, Kuusamo :

– Aika uskomaton kausi. Olemme kasvaneet pala palalta kohti tätä vaikeuksien kautta. Olen todella ylpeä meidän pelaajista. Finaalivastustajalla ei ole mitään väliä, se on taas täysin oma sarjansa.

 

Parhaat pelaajat : Sievänen, Kangasala ja DeBell, Kuusamo

 

 

 

Kuvat Pertti Flinck

Author: Pertti Flinck

Share This Post On