Parikymmentä ässäsyöttöä toi voiton

Kangasalan joukkue oli pelin alussa hieman pakkasen kangistama ja LP Vampula ehti jo kuuden pisteen päähän karkuun ennen kuin kotijoukkue alkoi lämmetä. Tekniselle aikalisälle mentiin vieraiden johtaessa 14–11. Vampulan puolella alkoi tulla virheitä, kun Kangasala pääsi lähemmäs. Arttu Keränen käytti Vampulan toisen aikalisän, kun Kangasala pääsi ohi pisteissä 20–19. Tiukan taiston jälkeen erä kääntyi kuitenkin pistein 26–24 LP Vampulalle.

Toinen erä oli tasaista, mutta hermostunutta, taistelua molemmin puolin verkkoa. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14–12. Tässä erässä LP Kangasalan syöttötykit olivat saaneet syöttönsä kohdilleen ja peräti 8 pistettä kolahti ässäsyötöillä kotiin. Toinen erä kotijoukkueelle 25–18.

Kolmannessa erässä mentiin tekniselle aikalisälle kotijoukkueen johtaessa 14–13. Kaksi tasavahvaa joukkuetta taisteli pisteitä vuoron perään molemmin puolin verkkoa. Jatkopalloilla kotijoukkue otti erän pistein 27–25.

Neljäs erä alkoi tasaisesti ja pitkiä palloralleja päätyi molemmille puolin verkkoa. Tekniselle aikalisälle mentiin LP Vampulan johdolla 14–11. Vampula oli selvästi sisuuntunut ja sai vastaanottonsa pelaamaan paremmin tähän erään. LP Vampula karkasi teknisen aikalisän jälkeen omille teilleen. LP Vampulalle neljäs erä pistein 25–17.

Kotijoukkueen pelihurmos heräsi viidenteen erään. Vampula otti ekan aikalisän kotijoukkueen johtaessa 5–2. Kotijoukkue oli jo kuuden pisteen johdossa 8–2, kun Vampula kiri eroa kiinni piste pisteeltä. Kotijoukkue ei kuitenkaan taipunut ja otti viimeisen erän kotiin pistein 15–11. Peli 3–2 LP Kangasalle.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

Ensimmäinen peli tänä vuonna ja voitto kotona 3–2 tuntuu hyvältä. Aina voidaan parantaa suoritusta, meillä oli omat ylä- ja alamäet. Muutama pelaaja loisti tänään. Hanna Salomäki pelasi hyvällä itseluottamuksella ja iloisesti. Emilia Sipilä teki loistavaa työtä. Molemmat liberot ovat erittäin hyviä, joten Emilian pelaaminen tänään ei vaikuttanut niin paljoa pelidynamiikkaan.

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä peli, paljon katsojia ja kannustus kuului kentälle asti – meidän seitsemäs pelaaja oli todella paikalla. Meillä on nuori joukkue, jonka pitää saada oma fiiliksensä kentälle. Tämä oli hyvä jäänmurtaja keskiviikon Challenge peliä varten.

Arttu Keränen, LP Vampula:

20 suora vastaanottovirhettä, ei paljon muuta tarvitse. Syöttö ei purrut ja kotijoukkue pääsi pyörittämään peliä. Neljänteen erään löytyi oma peli, mutta viidennen erän alkupuolella peli karkasi peli, johon se lopullisesti ratkesi. Kolme pistettä olisi ollut tarjolla, mutta olisi pitänyt saada pidettyä enemmän palloa elossa. Olen tyytyväinen hyökkäyspeliin, mutta ekat kosketukset jättivät parantamisen varaa. Vastaanotto on ollut Akilleen kantapää. Kun pallo saadaan ylös, pelaaminen on ollut hyvää. Nyt tuli arviointivirheitä. Tällä esityksellä yksi piste on ansaittu piste.

Emilia Sipilä, LP Kangasala:

Oli mahtavaa tuuletella, kun omasta vastaanotosta saatiin pisteitä. Oli hienoa päästä pelaamaan. Aina sitä odottaa pelitilaisuutta, että pääsee kentälle tekemään parhaansa. Tällä kaudella tämä oli eka kokonainen peli, jonka sain pelata.

Eeva Puukka, LP Vampula:

Oli varmasti jännä yleisöön menevä peli. Harmittaa häviö, yksi piste ansaittiin. Suurin ero pelissä tuli syöttöpuolella – 20/5 ässää. Suorat vastaanotto virheet kaatoi tänään. Pärjätään kyllä, kun saadaan palloa ylös.

Ottelun parhaat pisteiden tekijät olivat

LP Kangasala

Dayana Segovia 28/+13

Hanna Salomäki 20/+11

Jutta Riikonen 12/+7

LP Vampula

Binetou Sow 19/+7

Elli-Noora Hiltunen 16/+1

Eeva Puukka 14/+8

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin

LP Kangasala Dayana Segovia

LP Vampula Binetou Sow

LähiTapiola-pistekisa

3p Dayana Segovia, LPK

2p Binetou Sow, LPV

1p Hanna Salomäki, LPK

Tilastot 

Katsojamäärä pelissä oli 417.

Kuvat: Jyri Kivimäki

Author: Jyri Kivimäki

Share This Post On