Nikolas Buser LP Kangasalan uudeksi päävalmentajaksi, myös yleispelaajakolmikolle jatkosopimukset

Nikolas Buser LP Kangasalan uudeksi päävalmentajaksi, myös yleispelaajakolmikolle jatkosopimukset

LP Kangasala on solminut kolmevuotisen päävalmentajasopimuksen sveitsiläisen Nikolas Buserin kanssa. Aikaisemmin Kuortaneella maajoukkue- ja valmennuskeskusvalmentajana toiminut Buser on myös Suomen naisten lentopallomaajoukkueen nykyinen päävalmentaja.

”On selvää, että LP Kangasala on yksi Suomen parhaista seuroista. Täällä on tehty hienoa työtä viime vuosina. Tämä on valmentajalle erittäin houkutteleva tilaisuus mahdollistaen työn innokkaiden, sitoutuneiden ja erittäin potentiaalisten pelaajien kanssa. Se, että joukkueessa on paljon maan kärkipelaajia, tekee LP Kangasalan ja Suomen naisten maajoukkueen valmennuksesta voimakkaan yhdistelmän, sillä näin voin auttaa pelaajia kehittymään entistäkin paremmin”, Buser kuvailee valintaperusteitaan.

”Myös seuran toimijat tekevät erittäin hyvää työtä lentopallon kasvattamiseksi Kangasalla ja koko Tampereen alueella ja odotan innolla, että saan työskennellä heidän kanssaan.”

Uudella päävalmentajalla on kokemusvyöllään jo pitkä historia Euroopassa, sillä hän aloitti valmentajana Sveitsissä vuonna 2005, minkä lisäksi hän on valmentanut Saksassa vuosina 2011–2012 sekä Yhdysvalloissa vuonna 2014. Kotimaassaan Buser on opiskellut myös liikuntatieteen ja valmennuksen yliopistotutkinnot.

Tulevilla kausilla Buser haluaa jatkaa rakentamista viime vuosien aikana Kangasalla luodulle vankalle pohjalle.

”Yksi tärkeimmistä tavoitteista on auttaa pelaajia kasvamaan ammattiurheilijoiksi, jotka voivat ottaa seuraavan askeleen urallaan ja lähteä pelaamaan kansainvälisiin huippusarjoihin. Jos saavutamme sen, hyvät tulokset Mestaruusliigassa seuraavat sivutuotteena. Pyrimme nyt rakentamaan vahvan joukkueen, joka koostuu pelaajista, jotka todella haluavat saavuttaa korkeimman tasonsa ja ovat sitoutuneet tekemään siihen tarvittavan työn”, Buser linjaa.

Uuden päävalmentajan lisäksi LP Kangasala on solminut jatkosopimukset joukkueen runkopelaajiin kuuluvien yleispelaajien Viivi Pyhäjärven, Iida Pölläsen ja Heini Ahtolan kanssa.

Pyhäjärvi on tyytyväinen jatkosopimuksestaan, sillä yleispelaaja aidosti viihtyy seurassa ja kokee yhteisön arvomaailman kolahtavan yksiin omansa kanssa.

“Meistä pelaajista todella huolehditaan. Tykkään myös tästä yhteisöstä, joka Kangasalla on. Tulee todellakin olo, että kaikki yhdessä tätä tehdään. Mielenkiinnolla odotan yhteistyötä uuden valmentajan kanssa ja uskon, että tulevasta kaudesta tulee hyvä monellakin tavoin”, Pyhäjärvi sanoo.

Buser tukee yhteisen strategian toteutumista

LP Kangasalan missiona on luoda nuorille pelaajille maan parhaat edellytykset kehitysaskelille, joita vaaditaan esimerkiksi maajoukkueeseen tai kansainvälisiin huippusarjoihin etenemiseen. Arkeen kuuluu laadukas laji- ja fysiikkavalmennus, fysioterapia, kehonhuolto, sekä lisäksi ravinto- ja psyykkinen valmennus.

”Strategiamme on jo pidempään ollut valita joukkueeseemme kotimaisia potentiaalisia huippuyksilöitä. Tarjoamme heille mahdollisimman laadukkaan arjen, mikä luo edellytyksiä henkilökohtaiselle kehittymiselle ja auttaa sitä kautta koko joukkuetta. Viivi, Iida ja Heini ovat tästä hienoja esimerkkejä”, LP Kangasalan puheenjohtaja Jarkko Laine kertoo.

“Nikin mukanaan tuoma kokemus, ammattitaito ja intohimo lentopalloa kohtaan tukee strategiaamme erinomaisesti ja hänen visionsa seuran kehittämisestä oli kuin kopio omastamme. Hän saa rinnalleen joukkueen nykyisen henkilökunnan, joka on sitoutunut jatkamaan myös tulevalla kaudella. Vision toteuttaminen ei tapahdu hetkessä, minkä takia olemme erittäin tyytyväisiä pitkästä sopimuksesta.”

Nykyisen päävalmentajan Arttu Keräsen valmentajasopimus päättyy tähän kauteen. Keräsen vuonna 2018 alkaneen päävalmentajakauden aikana LP Kangasala on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen kärkijoukkueista. Kirkkaimpina osoituksina Keräsen ansiokkaasta työstä ovat Mestaruusliigan hopeamitalit vuonna 2022 sekä Suomen Cupin voitto vuonna 2020.

Joukkue lähtee tuleviin pudotuspeleihin vielä kerran Keräsen johdolla tavoittelemaan mestaruutta.

“Arttu on ollut avainasemassa kehittämässä seuraa nykypäivän kestomenestyjäksi ja tänä keväänä haemme tälle ajanjaksolle arvoistaan kruunua”, Laine jatkaa.

Vuonna 1994 perustetulla LP Kangasalla on kesän jälkeen edessään 30-vuotisjuhlakausi.

”Uudet kiinnitykset antavat meille vahvan perustan lähteä rakentamaan tulevan juhlakauden joukkuetta, mutta samalla ne turvaavat joukkueelle myös työrauhan alkaviin pudotuspeleihin”, seuran manageri Jani Huurne kertoo.

“Nikolaksen kanssa solmittu kolmivuotinen sopimus luo toiminnallemme suuntaviivat pitkälle tulevaisuuteen.”

LP Kangasala on sopinut jatkosta myös pitkäaikaisten kumppaneidensa OP Kangasalan, Malm-yhtiöiden sekä Puustelli-keittiöt Ratinan kanssa.

”Joukkueen fokus on tämän kauden mestaruustaistelussa, mutta myös tulevalle kaudelle on nyt kivijalka luotuna ja menestystä tavoitellaan Kangasalla jatkossakin”, Huurne päättää.

Lisätiedot: Jani Huurne, +358401644320, jani@jhmaint.fi

 

Author: Jarkko Laine

Share This Post On