Mary-Kate Marshall kauden naisliigapelaaja Mestaruusliigassa

LP Kangasalan yhdysvaltalainen yleispelaaja Mary-Kate Marshall on valittu naisten lentopallon Mestaruusliigan kauden 2019-2020 parhaaksi pelaajaksi. Valinnan suorittivat liigapelaajat.

26-vuotias Mary-Kate Marshall oli naisten Mestaruusliigan paras pisteentekijä 507:llä pisteellä. Ottelukohtainen pistekeskiarvo yhdysvaltalaisella oli 18,8. Ässätilastossa edelliskauden Ruotsin mestari ja pistepörssin voittaja oli kakkonen (60) ja torjuntatilastossakin hän mahtui kymmenen parhaan joukkoon (54).

– Tämä on palkinto koko joukkueelle siitä, mitä me saimme yhdessä aikaan. Oli helppo löytää yhtenäisyys joukkueena ja se auttoi minua omissa suorituksissani. Valmentajamme teki upeaa työtä kauden aikana kanssamme, kiitteli Marshall palkitsemistaan.

Oregon Staten yliopistosta 2018 valmistunut 185-senttinen ”MK” Marshall on varsin kokonaisvaltainen pelaaja, jolla on tehokkaan hyökkäyksen lisäksi erinomainen vastaanotto, syöttö sekä torjuntapelaaminenkin on mainiota.

Kuuden kärkeen äänestyksessä (ei järjestyksessä) selvisivät Marshallin lisäksi Alexis Conaway (LiigaPloki), Anna Czakan (LP Viesti), Aleksandra Cveticanin (LP-Vampula), Roosa Laakkonen (LP Kangasala(, Katarina Pilepic (LP Viesti) sekä Tiiamari Sievänen (LP Kangasala).

Kauden naisliigapelaaja on valittu vuodesta 1996 lähtien, jolloin valinta kohdistui Mariliisa Salmeen. Valinta on suoritettu 25 kertaa ja useammin kuin kerran valinta on osunut Saara Loikkaseen (nyk Esko) (-98, -01), Hanna-Kaisa Torkkeliin (-03, -07).

Marshall on toinen LP Kangasalan pelaaja, joka on kunnian saanut. Ensimmäinen oli kaudella 2012-2013 Sherri Williams.

Oheisessa videossa paljastetaan Mary-Katelle hänen valinta ja kuullaan tuoreet kuulumiset häneltä kotoa Texasista.

Koko juttu luettavissa Mestaruusliigan sivuilla

Roosa Laakkonen ja MK Marshall Mestaruusliigan All-Starsiin

 

Naisten lentopallon Mestaruusliigan kauden 2019-2020 tähdistön kaikki valitut pelaajat ovat sen ensikertalaisia. Valinta kohdistui neljän eri joukkueen pelaajiin viidestä eri kansalaisuudesta. Ainoana suomalaispelaajana valinta kohdistui LP Kangasalan keskipelaajaan Roosa Laakkoseen. Valinnan suorittivat Mestaruusliigan päävalmentajat.

 

Pölkky Kuusamosta liigatähdistöön valittiin kolme pelaajaa: passari Jalissa Trotter, ässätilastohn toistamiseen perättäin voittanut keskipelaaja Jonna Wasserfaller sekä libero Nikolina Bozizevic. LP Kangasalan riveistä mukaan pääsivät pistetilaston ykköseksi iskenyt yleispelaaja Mary-Kate Marshall sekä torjuntatilaston voittanut keskipelaaja Roosa Laakkonen. Hakkurin paikan valloitti LP Viestin Katarina Pilepic ja toiseksi yleispelaajaksi valittiin LähiTapiolan Pistekilpailun ykkönen Aleksandra Cveticanin LP-Vampulasta.

Koko juttu luettavissa Mestaruusliigan sivuilla.

Author: Jani Huoponen

Share This Post On