LP voitti Puijon

 

Puijo Wolley saapui Pitkäjärvelle hyvin latautuneena. LP Kangasalan keskipeli oli scoutattu erinomaisesti, ja kotijoukkueella olikin suuria vaikeuksia saada ykköshyökkäystään toimimaan ensimmäisessä erässä. Jopa liigan kärkisentteri Roosa Laakkonen törmäsi kertaalleen puijolaiseen muuriin. Myös Puijon puolustuspeli oli uhrautuvaa ja välillä tuntui, ettei kotijoukkue saa palloa kuolemaan millään. Vastaavasti Puijo löysi kotijoukkueen torjunnasta yllättäviä reikiä hyökkäyksillään. Peli ailahteli pitkien syöttöputkien myötä laidasta laitaan, mutta lopulta kotijoukkueen vahvempi vastaanottopeli ja rutiini ratkaisi erän sille 25-23.

Toinen erä noudatti alkuun samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Kangasala kävi jo viiden pisteen karkumatkalla, mutta niin vain Puijo hiipi uudelleen iholle kiinni. Erän puolivälissä Kangasalan passari Katja Kylmäaho alkoi kuitenkin löytää hakkuri Da Silvan avauserää paremmin, eikä vierasjoukkue saanut kaivettua tämän hyökkäyksiä enää peliin. Erä kotijoukkueelle pistein 25-21.

Kolmannessa erässä vierasjoukkueen sitkeästi taistellut puolustus alkoi hieman väsyä, ja joukkueiden materiaalierot korostua. Da Silva kaunisteli entisestään hyökkäysprosenttejaan ja päätyi lopulta 17+10 -lukemiin. Kotijoukkue vei erän 25-14 ja ottelun suoraan kolmessa erässä.
Ottelun parhaina palkittiin ensimmäisen erän pienen hapuilun jälkeen loistavan ottelun pelannut Kangasalan keskipelaaja Braedyn Tutton (13+11) sekä Puijon puolustuspelin taistelun ilmentymä, libero Petra Sahlberg. Ottelun Pro Liberona palkittiin ensimmäisen kokonaisen ottelunsa Pitkäjärvellä pelannut kotijoukkueen libero Inka Sairiala.

Puijon Jukka Lehtonen: torjunta-puolustukseen olen tyytyväinen. Edelleen sinne tuli joitain lapsuksia, mutta se oli tämän päivän paras osa-alue. Oltiin valmistauduttu hyvin ja parissa ensimmäisessä erässä oltiin tosi lähellä. Siinä tuli vain liikaa omia virheitä ja syöttö ei ollut niin hyvä mitä yleensä. Olisi pitänyt pystyä parempaan.

Petra Sahlberg, Puijo: Yleensä vastaanotto on ollut meidän vahvuutemme, mutta tänään siinä oli ongelmia. Olimme useaan otteeseen ongelmissa samoissa rotaatioissa. Emme vain pystyneet reagoimaan. Peli kulki välillä hyvin, mutta väliin tuli tosi vaisuja pätkiä.

LP:n Arttu Keränen: Kaksi ensimmäistä erää olivat vastaanoton osalta tosi hyviä, mutta kolmannen kosketuksen pelaaminen jäi vajaaksi, parantuen onneksi jo toisen erän aikana. Pelissä tuli ihmeellisiä pisteputkia, päästiin karkuun mutta kaveri tuli uudelleen kiinni. Kokoonpanoihinkin tuli vielä viime hetkellä muutoksia, mutta Inka hoiti hommansa jäätävän hyvin, vaikka alun perin Tiiamari Sieväsen piti pelata liberona. Loppua kohti peli parani, ja vaikka oli kolmas peli viikkoon, niin syöttöpeli oli pääosin erittäin hyvää. Saimme sillä tehtyä Puijon peliä vaikeaksi tänään. Viikon pisteet 9-0 ja siihen on tuloksellisesti oltava tyytyväinen, vaikka pelissä edelleen onkin parannettavaa. Nyt voi hyvillä mielin keskittyä pikkujouluihin.

Braedyn Tutton, LP: En pelannut viimeksi Puijoa vastaan, joten alku meni vähänä vastustajan peliä lukiessa. Jälkimmäisissä erissä osasin jo paremmin lukea puolustusta ja sijoittaa palloa oikeisiin paikkoihin.

Joukkueiden MVP:t
Braedyn Tutton, LP
Petra Sahlberg, Puijo

PROlibero
Inka Sairiala, LP Kangasala

 

 

 

Kuvat Pertti Flinck

Author: Pertti Flinck

Share This Post On