LP Kangasala voittoon Pitkäjärvellä

 LP Kangasala otti revanssin Pölkky Kuusamosta suoraan kolmessa erässä.

Kangasalla nähtiin viime vuoden finaalin uusinta, kun hallitseva mestari Pölkky Kuusamo saapui Pitkäjärvelle mittaamaan sarjakakkosen LP Kangasalan kunnon. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kuusamossa Pölkky oli selvin lukemin parempi, mutta nyt kotijoukkue oli alusta asti niskan päällä.

Arttu Keränen marssitti kentälle varsin nuoren seitsikon, kun runkopelaajista niin Tiiamari Sievänen, Roosa Heikkiniemi kuin Katherine Regaladokin olivat vaihtonurkkauksen puolella. Nuoret Inka Sairiala ja Iida Pöllänen hoitivat kuitenkin Kuusamon syöttöpaineen varsin mallikkaasti ja kotijoukkue olikin vastaanotossa selvästi vieraita edellä. Myös Neea-Maria Joki oli hakkurina pelipäällä.

Ensimmäinen erä kulki tasaisissa merkeissä aina 9-10-tilanteeseen asti, jolloin syöttövuoroon asteli kotijoukkueen Emmi Riikilä. Vieraat joutuivat käyttämään molemmat aikalisänsä ennen kuin Riikilä lopulta joutui luopumaan pallosta tilanteessa 16-11. Pölkky ei tästä enää toipunut, vaan erä karkasi kotijoukkueelle numeroin 25-16.

Helpohkon ensimmäisen erän jälkeen toisen erän alku oli emännille vaikea. Pölkky ehti parhaimmillaan jo 8-14-johtoon ennen kuin kotijoukkue sai pelinsä uudelleen rullaamaan. Hetken aikaa mentiin tasatahtiin, kunnes 14-19-tilanteessa syöttöruutuun astelin kukas muu kuin Emmi Riikilä. Riikilän syöttövuorolla Kangasala nousi 20-19-johtoon, ja vaikka Pölkky tämän jälkeen hetken pyristelikin mukana, päättyi erä lopulta varsin selkeästi kotijoukkueelle lukemin 25-22.

Myös kolmannen erän alku oli tasainen aina 10-10-tilanteeseen asti, kunnes kotijoukkue karkasi Neea-Maria Joen ja Emmi Riikilän syöttövuoroilla 18-11-johtoon, minkä jälkeen loppuerä oli enää pelkkää kosmetiikkaa. Erä LP Kangasalle 25-17 ja koko ottelu puhtaasti 3-0.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin myös koko ottelun tehokkain pelaaja, pisteet 15/+13 kerännyt Emmi Riikilä. Lähes samat tehot (15/+12) keräsi kotijoukkueen hakkurina pelannut Neea-Maria Joki. Vieraista kukaan ei päässyt toiselle kymmenluvulle. Joukkueen parhaaksi valittiin ensimmäisessä erässä vaihdosta kentällä käynyt ja kolmannessa erässä avaukseen päässyt Felicia Marshall (3/-2). ProLibero-palkinto meni kotijoukkueen Inka Sairialalle.

Tilastojen valossa kotijoukkue oli selvästi vastustajiaan edellä. Nuori hihaosasto vei vieraita 51 vs 33 %, hyökkäykset kuolivat 48-prosenttisesti (vs Pölkyn 36 %) ja torjuntojakin Kangasala ehti napsia yhdeksän vastustajan neljää vastaan. Pölkyllä onkin mietittävää, kuinka saada laiva käännettyä yhdessä yössä, kun seuraava koitos odottaa jo sunnuntaina Pihtiputaalla. Kangasala jatkaa kauttaan keskiviikkona 16.11. Salossa LP Viestin vieraana.

LP Kangasala – Pölkky Kuusamo 3-0
25–16, 25–22, 25–17
Koti:Riikilä 15/+13, Joki 15/+12, Pöllänen 13/+3
Vieras:DeBell 10/+0, Yli-Sissal 7/+4, McKenzie 6/+3

Ässät: 8-3
Syöttövirheet: 10-8
Torjunnat: 9-4
Hyökkäys%: 48-36

Joukkueiden MVP:t
LP Kangasala Emmi Riikilä
Pölkky Felicia Marshall

PROlibero
Inka Sairiala, LP Kangasala

Yleisöä: 255

 

 

 

 

Kuvat Pertti Flinck

 

Author: Pertti Flinck

Share This Post On