LP Kangasala vailla vastusta Pirkanmaan derbyssä

Kotijoukkue LP Kangasala ei saanut pitkäaikaisesta kiistakumppanistaan Orposta tällä kertaa edes kunnon vastusta Pirkanmaan hegemoniaottelussa lauantaina Kangasalla. Ottelu sai uuden käänteen jo ennen ottelua kun Orpon valmentaja Fabio Menta kertoi ennakkostudiossa että meinaa lepuuttaa ottelussa useampaakin avainpelaajaansa jotta joukkue olisi parhaassa iskussa sunnuntaina pelattavassa Suomen Cupin puolivälieräottelussa Puijoa vastaan. Näin kentällä nähtiinkin varsin nuori ja kokematon vierasjoukkue.

Lähtökohtiin nähden ottelun avauserä oli yllättävänkin tasainen, tosin myös Kangasalan kuusikko oli Iina Andrikopoloun ja Iida Pölläsen poissaolojen myötä hieman tavallisesta poikkeava. Orpon nuori kuusikko taistelikin ennakkoluulottomasti mutta erän ratkaisuhetkillä Kangasalan tehohyökkääjät Viivi Pyhäjärvi ja Neea- Maria Joki näyttivät rutiininsa ja erä kotijoukkueelle 25-23.

Kahteen seuraavaan erään Orpo ei saanutkaan enää samaa taisteluilmettä päälle vaan kentällä nähtiin melko selkeä kotijoukkueen näytös. Kentällä kotijoukkueella kävi myös ensiminuuttinsa mestaruusliigassa pelannut farmiseura Lemposta lainalla ollut Tessa Francke, joka sai siis myös arvokasta pelikokemusta tulevaisuutta varten. Nuori vierasjoukkue taipui toisessa erässä 25-11 ja kolmannessa 25-17 lukemin ja ottelu puhtaasti Kangasalle siis 3-0.

Aino-Kaisa Etelä, Orpo:

– Avauserä oli meiltä hyvää taistelua. Olen varma että meidän nuori joukkue tulee tulevaisuudessa haastamaan Kangasalan tasoisia joukkeita ihan tosi mielellä.

Fabio Menta, Orpo:

– Meillä on huomenna kauden toistaiseksi tärkein ottelu joten päätimme että annamme nuorille pelaajillemme tänään näytön paikan, se kantaa hedelmää varmasti tulevaisuudessa.

Emmi Jalonen, Kangasala:

– Ekan erän jälkeen saimme pelin kulkemaan. Hieman vaati passipeli totuttelua, esimerkiksi Heinin (Ahtola) kanssa emme ole paljoa pelitilanteissa pelanneet.

Arttu Keränen, Kangasala:

– Hieman yllätti tuo naapurin kuusikko, olimme skoutanneet vähän eri pelaajia. 3-0 voitto on kuitenkin aina työn takana joten siihen on oltava tyytyväinen, samoin siihen että kuusikkossamme pelaa mahdollisimman monta eri variaatiota, koskaan ei tiedä ketä on käytettävissä ratkaisupeleissä.

Parhaat pelaajat: Aino-Kaisa Etelä, Orpo ja Emmi Jalonen, Kangasala

ProLibero: Inka Sairiala, Kangasala

 

 

 

 

 

Kuvat Pertti Flinck

Author: Pertti Flinck

Share This Post On