LP Kangasala – OrPo su 29.1.2023

LP Kangasala ja OrPo iskevät yhteen runkosarjan viimeisessä Pirkanmaan paikalliskamppailussa sunnuntai-iltana Pitkäjärvellä. Ennen sunnuntain kohtaamista voitot ovat tasan 1-1 molempien voitettua kotonaan kertaalleen. Lokakuun lopulla pelatussa joukkueiden kauden avauskohtaamisessa LP kellisti OrPon Pitkäjärvellä suoraan kolmessa erässä (25-10, 25-22, 25-17), josta kuukausi myöhemmin Orivedellä OrPo onnistui vetämään pidemmän korren neljässä erässä erin 3-1 (25-17, 21-25, 28-26, 25-20). Verrattaessa joukkueiden edellistä viittä kohtaamista on LP onnistunut ottamaan voiton neljästä. Viimeisin voitto kuten todettua – on kuitenkin OrPolla.

 

Molempien pirkanmaalaisten alkukausi on ollut vahva ja joukkueet löytyvätkin tätä kirjoittaessa sarjataulukon viiden parhaan joukosta. LP on ennen sunnuntaita kerännyt 18 pelaamassaan ottelussa yhteensä 39 pistettä. Tällä joukkue pysyy sitkeästi taulukon toisella sijalla Puijon Wolleyn pitäessä kaksi ottelua enemmän pelanneena kolmen pisteen johtoa kangasalalaisiin. Eräsuhteessa LP on ennen viikonloppua 21 erää lämpimän puolella joukkueen voitettua tähän asti 45 erää ja häviten 24. 
Sunnuntain vierasjoukkueena esiintyvät orivesiläiset lähtevät viikonloppuun puolestaan sarjataulukon viidenneltä sijalta. Joukkue on kerryttänyt pelaamassaan 18 ottelussa 29 pistettä eräsuhteen asettuessa tasan 35 voitettuun ja 35 viiteen hävittyyn. Ennen viikonloppua joukkue hengittää niin neljäntenä olevan LP Viestin (30 pistettä) kuin Pölkky Kuusamon (32 pistettä) niskaan. Joukkueella on edessään tuplaviikonloppu, sillä vielä ennen sunnutaina orivesiläiset kohtaavat JymyVolleyn kotisalissaan. Ottamalla täydet kuusi pistettä viikonlopusta on OrPolla mahdollisuus murtautua jopa kärkikolmikon joukkoon. LP:llä puolestaan panoksena on tärkeät pisteet taistelussa Mestaruusliigan kärkisijasta ennen runkosarjan kääntymistä kohti loppuhuipennustaan. 
Panokset sunnuntaina ovat siis suuret, kun potissa on niin tärkeät liigapisteet kuin myös Pirkanmaan paremmuus runkosarjassa kaudella 2022-2023. 
Tervetuloa todistamaan runkosarjan paikallisderbyjen huipennusta!

Author: Pertti Flinck

Share This Post On