LP Kangasala nappasi runkosarjan kakkossijan

Naisten mestaruusliigan runkosarja huipentui hyvätasoiseen kamppailuun sarjan sijasta kaksi kahden LP;n eli Kangasalan ja Viestin välillä lauantaina Kangasalla. Pitkien pallorallien ja kovan taistelun värittämä ottelu päättyi lopulta kotijoukkue Kangasalan 3-1 voittoon mikä tarkoitti sitä että Kangasala oli sarjassa toinen ja Viesti puolestaan lähtee pudotuspeleihin sijalta neljä.

Ottelun avauserä alkoi varsin pitkien pallorallien sävyttämänä ja molemmat joukkueet onnistuivat myös torjuntapelissään erinomaisesti. Erän puolivälin paikkeilla vierasjoukkue otti parin pisteen kaulan jonka Neea-Maria Joen syöttövuorolla kuitenkin kuroi umpeen. Kentälle vaihdetun Iida Pölläsen parilla ässäsyötöllä kotijoukkue nousi jo 21-19 johtoonkin, ja edelleen torjuntapelissään loistanut Kangasala ei enää johdostaan luopunut ja erä kotijoukkueelle 25-22.

Myös toisen erän alku oli vierasjoukkueen lievää hallintaa, ja tilanteessa 4-8 Arttu Keränen käytti jo toisen aikalisänsä. Heti aikalisän jälkeen Viestin keskipelaaja Emmi Mäki –Kojola loukkasi jalkansa ja oli pakotettu vaihtopenkille ja kentälle tuli Assi Vainikka. Jälleen tarvittiin syöttöruutuun supersyöttäjä Joki ja kotijoukkue nousi johtoon. Sen jälkeen mentiin tasatahtia ihan erän loppumetreille saakka, ja Viesti hukkasi useammankin eräpallon ennen kuin voitti lopulta erän 25-27.

Kolmas erä alkoi sekin varsin tasaisissa merkeissä. Jälleen puolivälissä erää Viesti hankkiutui parin pisteen karkumatkalle. Varsinkin hyvän ottelun pelannut Daria Butkevych oli kotijoukkueelle paha pideltävä. Viestin johto kasvoi piste pisteeltä se johti erää 13-18 kunnes Kangasala heräsi taisteluun ja nousi Emmi Jalosen syöttövuorolla tasoihin. Iida Pölläsen syöttövuorolla Kangasala murskaisi vieraansa lopullisesti tähän erään ja erä lopulta kotijoukkueelle 25-20.

Neljäskään erä ei tuonut muutosta ottelun tasaisuuteen varsinkin erien alussa. Erinomaisen syöttöpelin lisäksi Neea-Maria Joki myös hyökkäsi jälleen tehokkaasti. Erässä mentiin tasatahtiin kunnes kotijoukkue karkasi 20-16 johtoon. Vierasjoukkue ei tästä lannistunut vaan nousi Nea Luntamon syöttövuorolla tasoihin. Kangasala oli kuitenkin päättänyt tämän ottelun voittaa ja se nappasikin erävoiton 25-23 ja koko ottelun siis erin 3-1

Netta Laaksonen, Viesti :

  • Kangasala oli parempi varsinkin erien ratkaisuhetkillä, Puijo tulee olemaan kova vastus puolivälierissä mutta toisaalta kaikki on voitettava kun kerran mestaruus on tavoite.

Tomi Lemminkäinen, Viesti :

  • Kova taistelupeli vaikka virheiden määrä oli kuitenkin melko suuri. Vaikean alun jälkeen taisteltiin kuitenkin sarjan kakkospaikasta ihan loppumetreille asti joten sinänsä olen ihan tyytyväinen.

Laura Penttilä , Kangasala

  • Tuntuu tosi hyvältä, saavutimme asetetun tavoitteen joukkueen sisällä.LiigaPloki tulee olemaan kova vastus mutta olemme valmiita.

Arttu Keränen, Kangasala :

  • Asetimme kesken kauden tavoitteen varmistaa tämä kakkospaikka hyvissä ajoin, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Nyt edessä on vain kovia otteluita, mutta se onkin tämän homman hienous.

Parhaat pelaajat : Daria Butkevych, Viesti ja Neea- Maria Joki, Kangasala :

ProLibero ; Laura Penttilä, Kangasala

 

 

 

Kuvat Pertti Flinck

Author: Pertti Flinck

Share This Post On