Kangasala otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan

LP Kangasala ei antanut vierasjoukkue Pihtiputaan Liigaplokille paljoakaan mahdollisuuksia Naisten Mestaruusliigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa keskiviikkona Kangasalla. Väliin hyvin taistellut vierailija ei saanut erävoittoja joten ottelu suoraan Kangasalle erin 3.0. Sarja jatkuu perjantaina Pihtiputaalla.

Ottelun alku oli kotijoukkueen lievää hallintaa. Varsinkin torjuntapisteitä tuli kiivaalla tahdilla. Passari Emmi Jalonen käytti taas hyökkääjiään laajalla arsenaalilla. Myös vierailija Ploki hyökkäsi välillä mallikkaasti Emma Ellisin johdolla ja sinnitteli mukana. Mutta varsinkin hirmuvireessä jo pitkään olleen Neea-Maria Joen johdolla kasvatti Kangasala eroa vierailijaan. Ploki sai vielä pienen kirivaihteen päälle mutta se ei kuitenkaan riittänyt vaan erä kotijoukkueelle melko helposti 25-20.

Toisen erän Ploki aloitti tehokkaasti  ja Arttu Keränen oli pakotettu aikalisään tilanteessa 2-6. Se auttoi ja kohta mentiinkin taas lähes tasatahtia. Vierailija pysyi kuitenkin pienessä johdossa aina tilanteeseen 18-18 asti. Sitten tehtiin taas pisteitä vuorotellen kunnes Kangasala otti pari tärkeää torjuntapistettä ja otti lopulta tärkeän 25-23 erävoiton.

Kolmas erä alkoi Kangasalan torjuntatykityksellä ja se johti hetkessä 5-0. Tämänkin jälkeen kotijoukkue hallitsi tilannetta kentällä kunnes Ploki sai juonen päästä kiinni ja nousi erän puolivälissä parin pisteen tuntumaan. Tämän lähemmäs ei kotijoukkue kuitenkaan vierailijaa päästänyt vaan otti lopussa kentälle vaihdetun Tessa Francken kahdella komealla pisteellä erävoiton 25-17 ja koko ottelu Kangasalle suoraan 3-0.

Duska Kenjalo, Ploki :

  • Meillä oli hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä ottelussa. Hyökkäsimme hyvin mutta puolustusta täytyy parantaa jos meinaamme perjantaina kotivoiton ottaa.

Hakan Can Turan, Ploki :

  • Kangasala hyökkäsi ja torjui hyvin, ei auttanut että vaihdoimme pelaajia ja systeemiäkin välillä. Samaa mieltä kuin Duska, meidän täytyy puolustaa paremmin jos aiomme Kangasalan voittaa.

Neea- Maria Joki :

  • Vähän oli kommunikaatio-ongelmia toisessa erässä mutta muuten oli peli meidän hallussa. Omalta kohdalta ollut kiva pelata viime aikoina kun on saanut vastuuta ja onnistumisia.

Arttu Keränen, Kangasala :

  • Onnistuimme taktisesti hyvin, samoin torjuntapeli oli taas hyvällä tasolla. Perjantaina tulee varmasti kova vieraspeli, Ploki todennäköisesti satsaa juuri tähän peliin paljon joten meidänkin pitää parantaa.

Parhaat pelaajat : Duska Kenjalo, Ploki ja Neea-Maria Joki, Kangasala

 

 

Kuvat Pertti Flinck

Author: Pertti Flinck

Share This Post On