KANGASALA HELPPOON VOITTOON HELSINGISTÄ

Ottelu alkoi tasaisena Kangasalan kuitenkin hallitessa hienokseltaan tilanteita. Sitten kotijoukkue repäisi viiden pinnan kaulan 14-9. Kangasalan vahvuus näkyi kaikilla osa-alueilla ja Helsinki syyllistyi helppoihin virheisiin. Ensimmäinen erä päättyi pikatahtiin Kangasalan hienoon torjuntaan numeroin 25-12. Kotijoukkue hyökkäsi 62% tehokkuudella kun vastustajan tehot olivat 27%. Erän parhaat pisteet teki Emmi Riikilä 6/+4. Helsingin tehokkain oli Sanni Vallin 4/+2. Nostoissa kotijoukkue hävisi 38%/45%.

Toisen erän alussa joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin. Kunnes Kangasalan repäisi selvän yhdeksän pinnan putken 13-4 Helsingin kipuillessa virheillä. Sitten putkea venytti Helsinki tekemällä neljä pistettä. Hetken herpaannuksen jälkeen Kangasalan sai jälleen hyvän vaihteen päälle ja numerot pika pikaa 22-11. Lamaantunut Helsinki nöyrtyi toisessa erässä 25-11 ja erät kotijoukkueelle 2-0. Kotijoukkueen hyökkäysprosentti toisessa erässä oli 38 ja vastustajalla 26. Aloitusten nostoissa joukkueet olivat tasavahvoja 36%. Jälleen parhaat tykitykset teki kotijoukkueesta Riikilä 6/+4 ja lähes samaan pääsi Da Silva 5/+4. Helsingin tehokkain oli jälleen Vallin 3 pisteellä.

Kolmatta erää tahditti kotijoukkue alusta alkaen. Kangasala oli jälleen nostanut uusia pelaajia seitsikkoon mutta se ei vähentänyt tehoja. Erän puolivälissä Helsinki nousi vielä uhkaamaan kotijoukkueen ylivoimaa mutta se ei kestänyt loppuun saakka ja kolmaskin erä Kangasalalle 25-17. Kolmannen erän parhaimmistoa olivat nuori Neea-Mari Joki ja Gabriela Da Silva. Kangasalalle puhdas 3-0 voitto.

 Kokko, Helsinki

–        Lähdettiin oppimaan, kun kuitenkin pelaamme ensimmäistä kautta. Ihan positiivisella mielellä pelattiin ja tarkoitus oli pistää vastustaja tiukoille.

Dirk Sauermann , Helsinki

–        Tiesimme mitä on vastassa ja tähän mennessä olemme pelanneet vain vahvoja joukkueita vastaan. Tavoite on parantaa peliä askel askeleelta. Pitää tehdä paljon työtä, ja sen jälkeen asetetaan uusia tavoitteita.

Da Silva, Kangasala

–        Olen tyytyväinen omaan peliin, joka kulki hyvissä merkeissä. Tavoitteiden eteen tehdään kovaa työtä ja sitä tehdään myös jatkossa.

Arttu Keränen, Kangasala

–        Kaikkien peluutus meni kuin suunnittelin. Nuoriso pelasi hyvin. Emme lähteneet turvalliseen peliin vaan painotimme aggressiivisuutta. Strategiana oli, että jokainen pelaa. Kolme edellistä peliä meni viiteen erään mutta nyt päästiin helpommalla.

 LP Kangasala – Helsinki Volley
3-0 (25-12, 25-11, 25-17)
Kangasala: Da Silva 16/+13, Riikilä 12/+6, Laakkonen 11/+8
Helsinki: Vallin 8/+1, Kokko 4/+2, Oikari 3/-
Ässät 9/3, syöttövirheet 5/2, torjunnat 13/1, hyökkäys% 57/31, vastaanotto% 40/40

Joukkueiden MVP:t
Da Silva, Kangasala
Kokko, Helsinki

PROlibero
Inka Sairiala, Kangasala

Katsojia: 221

Kuvat Pertti Flinck

Author: Pertti Flinck

Share This Post On