Julia Miniuk Kangasalle

LP Kangasalan pelaajiston kokoonpano on nyt valmis kauteen 2019-2020. Viimeisenä lenkkinä joukkueeseen liittyy Valko-Venäjän maajoukkueessa pelaava 190-senttinen 19-vuotias Julia Miniuk. Brestistä kotoisin oleva keskitorjuja on pelannut myös nuorisomaajoukkueissa edustaen Valko-Venäjää niin EM- kuin MM-kisoissakin. Pelaajasta ja hänen potentiaalista kertoo paljon se että Julian seura oli Italiassa Serie A:ssa pelaava Volley Millenium Brescia SSD AR. Nyt kovan oppivuoden jälkeen seuraava pysäkki nuorella pelaajalla on saada vastuuta ja päästä harjoittelemaan hyvin kohti tulevaisuuden isompia areenoita. Valko-Venäjä valmistautuu Suomen tavoin elokuun loppupuolella olevia EM-kisoja varten joten Julia saapuu Kangasalle syyskuun alkupuolella kun kisaurakka on heidän osalta saatu päätökseen.

– Olen erittäin iloinen sopimuksesta LP Kangasalan kanssa ja valmis pelaamaan ensi kaudella hyvistä sijoituksista Mestaruusliigassa. Haluan näyttää osaavani pelata hyvin sekä kehittyä ja auttaa joukkuetta tavoitteissamme, kommentoi Julia sopimustaan.

– Nälkäinen nuori pelaaja kyseessä, se kävi ilmi keskusteluissa samantien. Varsin kypsä ratkaisu nuorelta pelaajalta isojen areenoiden mutta pienen pelillisen vastuun jälkeen etsiä pelipaikkaa pienemmästä liigasta ja rakentaa uraa maltillisesti. Viime kausi oli hänelle silmiä avaava kokemus ja tulevaisuudessa hänen mahdollisuutensa on pelata isoissa liigoissa suuressa roolissa. Luonnollisesti odotan että hänen pelillinen panos on suuri mutta räväkkänä pelaajana myös hänen energiansa kentällä on mielestäni tärkeää joukkueelle. Meillä on nyt joukkueessa kolme hyvää keskitorjujaa mikä antaa vaihtoehtoja paljonkin peluutukseen, kommentoi päävalmentaja Keränen.

LP Kangasala valmistautuu alkavaan kauteen pelaamalla harjoitusotteluita 6. syyskuuta vieraissa ja 11. syyskuuta kotona Orpoa vastaan sekä 14-15. syyskuuta Salossa kuuden joukkueen turnauksessa jossa muut joukkueet ovat Lp Viesti, Hämeenlinna, Lp-Vampula sekä Ruotsin liigasta Örebro ja Sollentuna. Kausi käynnistyy Pitkäjärvellä keskiviikkona 25. syyskuuta Lp-Vampulaa vastaan.

Author: Pertti Flinck

Share This Post On