Jatkosopimukset Ronja Heikkiniemelle ja Jemina Jäärnille

Runkosarjan 2. paikan napannut LP Kangasala solmi jatkosopimuksen yleispelaaja Ronja Heikkiniemen (181cm/21v) kanssa. Nuoren lupauksen Jemina Jäärnin (181cm/19v) sopimus jatkuu.

MAAJOUKKUEPELAAJA RONJA HEIKKINIEMI JATKAA LP KANGASALLA.

Poikkeuksellisen muutoksen yleispelaajan paikalta hakkuriksi tehnyt ja ikäisekseen kokeneen Ronja Heikkiniemen jatkosopimus on erinomainen asia LP Kangasalan joukkueelle. ”Ronja vaihtoi pelipaikkaa kesken kauden, mutta nyt on edessä paluu yleispelaajaksi. Hänen vahvuutensa on 4- paikan hyökkäyksessä, joten se saadaan paremmin käyttöön tätä myöten. Rone on hyvä valmennettava ja hieno ihminen. Hänen jatko meillä on tärkeä asia” -kommentoi päävalmentaja Arttu Keränen.

Helpolla muutos hakkuriksi ei tullutkaan, vaan taustalla on paljon työtä ja toistoja. ”Olihan se aika erilaista. Haastoi kyllä omaa pääkoppaa aika kovasti ja antoi muutenkin paljon taas uusia ärsykkeitä pelaamiseen” – pohti Heikkiniemi muutostaan.

Muutos hakkuriksi toi tullessaan paljon mahdollisia hyötyjä tulevaisuutta ajatellen. Yleispelaajalle tulee keskimäärin enemmän toistoja 4-puolelle. ”Kakkospaikan hyökkäystä oli kiva kehittää ja samoin torjunnassa toistoja tuli kivasti enemmän. Yleispelaajana on kuitenkin itselleni helpompaa pysyä pelissä sisällä, kun kosketuksia palloon tulee enemmän ja pelinlukutaitoa pystyy hyödyntämään monipuolisemmin.”

Ronja, mitä odotuksia on ensi kaudesta?

”Odotan tietysti, että päästään tekemään asioita turvallisesti ja arki järjestyisi mahdollisimman normaalisti. Sillä on niin iso merkitys pitkässä juoksussa. Tärkeintä on siis nyt ensin ylipäätään päästä pelaamaan ja harjoittelemaan. Tulostavoitteiden asettaminen on ajankohtaista varmaan vähän myöhemmin.”

Miten olet harjoitellut tämän poikkeustilan aikana? Sää ainakin hellii liikkumaan ulkona.

”Tosi paljon on tullut treenattua ulkona. Tykkään kovasti lenkkeillä ja hyppiä menemään pururadalla, joten pääkopalle nämä poikkeusolojen treenit on ainakin tehneet tosi hyvää. Toki vähän on kaipaillut rautojen kolisuttamista ja pallon perässä rymyämistä, mutta kun sen 9-10kk painelee menemään sisätiloissa, on kyllä pystynyt nauttimaan ulkoilmastakin. Toki toukokuiset yöpakkaset ja lumisateet koettelee välillä mieltä, mutta sää on varustautumiskysymys”

NUORI LAHJAKKUUS JEMINA JÄÄRNI

Kuortaneelta Kangasalle siirtynyt Jemina Jäärni löysi tiensä ensimmäisellä liigakaudellaan suoraan LP Kangasalan fanien sydämiin. Ennakkoluuloton ja rohkea pelitapa antoi ensimmäiset maistiaiset tämän lupauksen otteista.

”Jemina yllätti positiivisesti viime kaudella, miten hyvin hän pääsi liigarytmiin kiinni ja ne paikat kun vastuuta tuli, hän hoiti ne erittäin tyylikkäästi! Ensi kaudella hänen roolinsa varmasti kasvaa ja toivottavasti kehitystä tapahtuu jatkossakin” – kehui Keränen.

Ensikertalaiselle Mestaruusliigan kova taso ei tullut yllätyksenä. Nuorelle on erinomainen paikka kehittyä kun suoritustaso on pidettävä jatkuvasti korkealla harjoituksissa ja otteluissa.

”Taso oli kova, oikeastaan sitä mitä osasin odottaakin. Ensimmäinen liigakausi oli opettavainen monellakin osa-alueella. Peliajan eteen täytyy tehdä kokoajan täysillä töitä ja kauden aikana sain pelata muutamassa pelissä liigan kärkijoukkueitakin vastaan. Onnistumiset kasvattivat itseluottamusta ja paineensietokykyä” – kertasi liigakasteen saanut Jäärni.

Minkälaisia tavoitteita laitat omalle kohdalle ensi kaudella?

”Kehittymistä jokaisella osa-alueella niin lajissa kuin fysiikassakin. Lisäksi kovuuden ja itseluottamuksen kehitystä.”

Minkälaisen kehityspolun päävalmentaja Arttu Keränen näkee tässä nuorukaisessa? ”Uskon Jeminan olevan tuleva maajoukkuepelaaja, mikäli asiat etenevät oikeilla raiteilla.”

Seuran tavoitteena on kehittää Kangasalasta lentopallokaupunki

Koronavirus on tuonut tullessaan hyvin poikkeukselliset ajat ja tavat toimia. Yritykset ovat joutuneet keksimään uusia tapoja tavoittaa asiakkaansa. Olemme LP Kangasalan seurajohdossa pyöritelleet erilaisia ideoita, millä tavalla pystyisimme tuomaan entistä enemmän arvoa suomalaiseen urheiluviihteeseemme. Kuitenkin urheilussa on kyse yleisön viihdyttämisestä. Luodaan arvaamattomia, jännittäviä ja tunteita nostattavia fiiliksiä. Lentopallo onkin paras tuote näiden jokaisen tunteet tuottamiseen!

Tavoitteena on kehittää ensi kaudesta lähtien aivan uudenlainen ottelutapahtuma, joka tulee sisältämään uudenlaista erilaista ohjelmaa ennen otteluita.  Tavoitteenamme on luoda entistä ikimuistoisimpia tapahtumia kaikenikäisille. Pyrimme luomaan otteluistamme koko perheen tapahtuman.  Suunnitteilla on lapsille omaa kerhotoiminta ottelun ajaksi.

Jemina Jäärni

Yleispelaaja. Sopimus jatkuu
05.02.2001 Savonlinna
181cm

Ronja Heikkiniemi

Yleispelaaja. Sopimus 1+0 vuotta
03.12.1998 Salo
182cm

Author: Jani Huoponen

Share This Post On