HPK rutisti Cupin finaaliin

HPK nousi kahden erän takaa voittoon naisten Suomen Cupin välierässä lauantaina kotisalissaan Hämeenlinnassa. HPK:n voittonumerot olivat huikeassa taistelussa LP Kangasalaa vastaan 3-2 (22-25, 24-26, 25-20, 25-23, 15-4).

Rohkeasti pelannut LP Kangasala kuittasi kaksi ensimmäistä erää nimiinsä passari Jovana Gogicin ja yleispelaaja Yevgeniya Nyukhalovan (26/+10) johdolla. HPK osoitti kuitenkin kovan henkisenkin kanttinsa nousten voittoon tämän jälkeen Michaela Madsenin (21/+16) johdolla.

Hyvin aloittanut LP Kangasala koki kovia 9-7 -tilanteessa, kun Hanna Salomäki loukkasi polvensa hyökkäyksessä alastulossaan. 16-vuotias Jutta Riikonen otti Salomäen paikan kentällä. Kangasala ei kuitenkaan tästä häkeltynyt, vaan se karkasi jo 16-12 -johtoon. HPK tultua jo kertaalleen tasoihin LP Kangasala rutisti kuitenkin erän itselleen 25-22 ja aiheutti HPK:lle sen kauden ensimmäisen erätappion kotonaan suomalaisjoukkueelle.

HPK tulistui toiseen erään ja karkasi tekniselle aikalisälle jo 14-8 -johdossa. Tässä vaiheessa Roosa Laakkonen astui esiin syöttöpaikalla: keskipelaaja syötti kolme ässää ja johdatti LP Kangasalan johtoon 15-14. Kangasala hankki eräpallon pitkän pallorallin päätteeksi (24-23), mutta sen HPK kuittasi. Toisen eräpallon hankki hyökkäyksellään Yevgeniya Nyukhalova (25-24) ja sama nainen kuittasi erän päätökseen torjunnalla.

Kolmannessa erässä HPK riuhtaisi etumatkan 8-8 numeroista 13-8:aan Katja Kylmäahon syöttövuorolla. Erä oli tulossa jo helposti hämeenlinnalaisille (21-13), mutta Nyukhalovan syöttövuoro toi Kangasalan vielä lähemmäksi (21-17). Kiriä riitti vielä tästäkin ja ero kaveni kahteen (22-20). Tästä HPK vei erän, jonka päätti Dayana Segovia hyökkäysvirhe numeroihin 25-20.

HPK näytti jatkavan neljännessä erässä siitä mihin edellisessä jäi, mutta LP Kangasala taisteli taas mukaan peliin (10-10) ja siirtyi jo johtoonkin 13-12.

Erän huipennuksen lähestyessä LP Kangasala johti 20-18, mutta HPK taisteli seuraavat kolme palloa nimiinsä ottaen 21-20 -johdon. Seuraavassa pallossa saatiin lisää dramatiikkaa peliin, kun HPK:n Anna Boricheva loukkasi nilkkansa. Alison Mayfield löi laidasta HPK:lle kaksi eräpalloa (24-22) ja toisen sellaisen Katja Kylmäaho hoiteli painopallolla HPK:n voitoksi 25-23.

Loistavasti kolme erää hyökännyt Nyukhalova ei saanut enää onnistumisia ja HPK karkasi 7-3 -johtoon Piia Korhosen syöttövuorolla. Tämän jälkeen oranssi oli valttia loppuun asti.

Luca Chiappini, HPK:n päävalmentaja:

– Olen tietysti ylpeä joukkueestani, mutta vähän surullinen siitä, että kaksi pelaajaa loukkaantui ottelussa (HPK:n Boricheva ja LP Kangasalan Salomäki). Yksi syy meidän voitollemme oli, että olimme fyysisesti parempia. Neljännessä erässä Kangasalan esitys vähän heikkeni. Me otimme hienot 21 torjuntaa. Michaela Madsen oli todella liekeissä. Hän on harjoituksissa samanlainen.

Michaela Madsen, HPK:

– Yritän aina auttaa joukkuetta, jos sillä on vaikeuksia. Oma aggressio nousi pelin aikana ja päätin, että passia tänne vaan. Minulla on vähän tapana työntää muita. Se on mun luonteeni. Kangasala syötti alussa kovaa, eikä me päästy oikein käyntiin. Me pelattiin loppu hyvin. Pyrittiin ratkaisemaan isoilla palloilla ja nostoilla.

Virginie de Carne, LP Kangasalan päävalmentaja:

– Joukkueeni teki upeaa työtä ja olen heistä hyvin ylpeä. Kaksi ensimmäistä erää me olimme todella vahvoja ja sitten tuli tämä inhottava kahvipullatauko. Olimme hyvin motivoituneita tulemaan HPK:ta vastaan. Pelin lopussa he näyttivät, että ovat hyvä joukkue.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

– Kaikki odottivat, että HPK iskee neniin 3-0. Me saimme alusta asti fiiliksen päälle ja saatiin syötöllä iskettyä niin, että he eivät päässeet hyökkäämään keskeltä. Salomäen loukkaantuminen ensimmäisen erän alussa oli tietysti ikävä, mutta me päätimme taistella voiton Hannalle. 16-vuotias Juti (Jutta Riikonen) pääsi hyvin mukaan peliin. Pitää olla tytöllä aika kovat hermot. Tappio ottaa kyllä aika paljon päähän.

Parhaat pistenaiset

LP Kangasala: Nyukhalova 26/+10, Segovia 20/+6, Laakkonen 13/+7
HPK: Madsen 21/+16, Korhonen 18/+10, Mayfield 13/0

Ottelutilasto: http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=794&ID=22&CID=36&PID=24&type=LegList

Lähde: Mestaruusliiga

Kuva: Jyri Kivimäki

suomen_cup

Author: Jyri Kivimäki

Share This Post On