HPK lähti Pitkäjärveltä tyhjin käsin!

LP:n tuplakotipelien viikonloppu alkoi pelillä HPK:ta vastaan. LP:n peli sujui mallikkaasti ja nyt se oli vahva erien lopuissa. Peli päättyi Kangasalan 3-1 (25-20, 15-25, 25-22, 28-26) voittoon.

LP Kangasala hallitsi ensimmäistä erää hyvän syötön ja vastaanoton ansiosta. LP Kangasalan parhaat pisteet teki Jessica Wagner 7/+7 pisteellä. HPK:n paras pisteiden tekijä oli Salla Karhu 5/+4 pisteellä, myös Suvi Kokkonen teki hyvää työtä 4/+4 pistettä.

Toinen erä alkoi HPK:n hallinnalla ja se voittikin erän 25-15. LP Kangasalalta onnistui parhaiten Danielle Brisebois 7/+3 pisteillä. Salla Karhun hyvät syötöt ja Daniela Öhmanin 6/+6 pisteet keskihyökkäyksistä toivat HPK:lle voiton toisessa erässä.

Kolmas erä eteni alusta asti tasaisissa merkeissä mutta LP Kangasala oli tällä kertaa erän lopussa kovempi ja voitti erän. LP parhaat tehot tässä erässä oli Danielle Briseboisilla 5/+3 ja HPK parhaat pisteet teki Suvi Kokkonen 6/+3.

Neljäs erä kulki tasaisen alun jälkeen HPK:n hallinnassa. Ottelu näytti jo menevän viidenteen erään HPK:n johtaessa 21-12, mutta tästä alkoi kotijoukkueen uskomaton nousu. LP pelasi erän lopun hurmiossa, ja HPK:n peli hajosi täysin. HPK sai vielä kaksi eräpalloa (22-24), mutta nämäkin LP taisteli hienosti ja lopulta kolmas ottelupallo toi ratkaisun 28-26, ja hallin katto pullistui metelistä. Rakenteisiin tulleet painevauriot on korjattava nopeasti, sillä lisää rasitusta on luvassa heti huomenna, kun yrittämään tulee WoVo Rovaniemeltä.

Luca Chiappini, HPK:

– Onnittelut Kangasalle voitosta. Otan vastuun tappiosta. Joukkue epäonnistui henkisellä tasolla, ehkä aliarvioitiin vastustajaa etukäteen, en oikein tiedä muuta selitystä.

Kai Stenius, LP:

– Tärkeät pisteet mutta voitto on nollattava nopeasti ja alettava keskittyminen sunnuntain Wovo-peliin. Vielä kaipaisin lisätehoja laitapelaamiseen.