HÄMEENLINNA YLLÄTTI KANGASALAN

Vaiherikkaan alkukauden mestaruusliigassa pelannut Hämeenlinnan Lentopallokerho osoitti olevansa vähintäänkin haastaja kevään ratkaisupeleissä kun se kaatoi vieraskentällä suosikkina otteluun lähteneen LP Kangasalan Pitkäjärvellä keskiviikkona.

Ottelun alku oli virheiden sävyttämä mutta varsinkin entistä seuraansa vastaan pelanneen Emmi Riikilän hyvät ratkaisut tärkeissä palloissa käänsi erän kotijoukkueelle lopulta 25-21.

Toisessa erässä virheitä teki lähinnä enään Kangasala, ja vaikka valmentaja Arttu Keränen käytti kaikki vaihtonsakin niin kurssi ei kääntynyt ja koko ottelun vahvasti syöttänyt Hämeenlinna vei erän selkeästi 17-25,

Myös kolmas erä alkoi Hämeenlinnan komennossa, ja oikeastaan vain kotijoukkueen Bradyn Tuttonin huippuerä piti Kangasalan pelissä mukana. Hämeenlinnalla oli jo kolme eräpalloakin tilanteessa 21-24 mutta syöttämään vaihdettu Taija Tikka käänsi erän lopulta kotijoukkueelle 27-25.

Jos joku luuli että koko syksyn kovia kokeneen Hämeenlinnan  peli oli pelattu tässä vaiheessa niin hän oli pahasti väärässä.Kangaslan pahasti sakannut vastaanotto ei petraantunut vieläkään ja erä lopulta Hämeenlinnalle 20-25.

Viides ja ratkaiseva erä oli kuin koko ottelu pienoiskoossa, vierailja syötti tehokkaasti ja Kangasala sortui omiin virheisiin, ja varsinkin Yasmine Madsen ja koko ajan parantava tuore vahvistus Nayera Ferreira olivat tehokkaita ja väänsivät erän lopulta Hämeenlinnalle 13-15 ja koko ottelu siis vierasjoukkueelle 2-3.

 Bettina Yli-Sissala, Hämeenlinna :

– Tosi hyvältä tuntuu tämä voitto, syöttö kulki ja sitä olemme kovasti viime aikoina myös harjoitelleet.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna :

– Vihdoinkin sitä mitä olemme hakeneet, ja muutamassa ottelussa ennen tätä peli on ollut löytymässä mutta nyt jaksoimme koko ottelun ja palkintona hienot kaksi pistettä.

Katja Kylmäaho, Kangasala :

– Aivan hirvittävä määrä omia virheitä, jotenkin tuntui että vastustajalla oli koko ajan  kova flow päällä mutta me emme saaneet omaa konettamme käyntiin oikeast aan lainkaan.

Arttu Keränen, Kangasala :

– Tuolla virhemäärällä yksikin piste on jopa positiivista. Meillä oli kymmenen päivän reenijakso ilman otteluita todella rikkonainen erilasiten sairastelujen ja opiskelukiireiden vuoksi mutta sen taakse ei silti voi mennä, kaikki kunnia vastustajalle, syöttivät hyvin ja kun meidän vastaanotto oli tänään mitä oli ansaitsivat voiton.

Parhaat pelaajat : Yasmine Madsen, Hämeenlinna ja Gabriela Da Silva, Kangasala

ProLibero : Tiiamari Sievänen, Kangasala

 

Kuvat Pertti Flinck

Author: Pertti Flinck

Share This Post On