LP Kangasalan taustat vahvistuvat

25.8.2021

Ari-Matti Joki ja Raine Siltala LP Kangasalan Mestaruusliigajoukkueen taustalle. Joki ja Siltala aloittavat seurajohdon ja joukkueen tukena jo ennen kauden alkua.

Kahden rikkonaisen lentopallokauden jälkeen on aika jatkaa siitä, mihin viime keväänä jäätiin. Urheilullisesti kausi loppui kesken ennen aikojaan, mutta seura jatkoi suunnitelmallisesti brändinrakennusta.

 Teimme brändiuudistuksen kauden 2020-2021 aikana. Ajattelen edelleen, että nyt kun on poikkeuksellisen paljon aikaa ja mahdollisuuksia, on hyvä kehittää urheilun ulkopuolisia elementtejä, jotta olemme valmiina kun maailma avautuu ja palaa normaaliksi, seurapomo Jorma Malm kertoo.

Kultamitalitaistelusta ei luovuta helpolla tälläkään kaudella, kun LP Kangasala on vahvistanut joukkuettaan mm. EM-kisoissa vakuuttavasti esiintyneellä Emmi Riikilällä.

 Urheilu on edelleen keskiössä. LP Kangasala haluaa tarjota parhaat mahdolliset harjoitteluolosuhteet ja taistella strategian mukaisesti jatkossakin kirkkaimmista mitaleista. Urheilun ohella haluamme myös lisätä vetovoimaa vahvemman myynnin ja markkinoinnin avulla. Kumppanit ja pelaajat vaativat seuralta nykypäivänä enemmän kuin ennen. En tiedä voisiko Suomesta löytää meritoituneempaa kaksikkoa kuin Ari ja Raine, myhäilee Malm.

Joki ja Siltala eivät siirry päivätöistään LP Kangasalaan, vaan auttavat seuraa omilla vahvuuksillaan ikään kuin mentoriroolissa.

 Mulla on ollut niin valtava ikävä urheilua, etten voinut kieltäytyä tästä mahdollisuudesta. Oli myös tärkeää, että pelaajat toivoivat meitä mukaan. Ammatillisesti on motivoivaa olla mukana lentopallossa nimenomaan naisten puolella Savo Volleyn jälkeen. Toimin Ahooy Creativella markkinointipäällikkönä ja vastaan urheilubrändeistämme (MM. KuPS, LP, Savo Volley, Steelers). Vahvasta urheilupanostuksestamme johtuen yrityksemme on myötämielinen ”vuokratessaan” minut auttamaan Kangasalan profiilia askeleen korkeammalle, kertoo Siltala.

 Meillä on molemmilla vankka kokemus urheilumyynnistä ja markkinoinnista. On vain ja ainoastaan hienoa saada olla auttamassa seuraa kohti ensimmäistä mestaruutta. Pyrin antamaan seuralle tukea uusien kumppanuuksien myötä. Haluan myös samalla olla luomassa seurakulttuuria jossa jokainen on kunnioituksen ja yhteisön arvoinen. Hyvä henki on yksi tärkeimmistä elementeistä miksi halusin hypätä Rainen kanssa ”talkoisiin”, sanoo Joki.

Brändiuudistuksen myötä seuran lupaukseksi sementöity ajatus: Yhes ylin ilo. Tätä Siltalakin haluaa vaalia.

 Tunnen pelaajat ja valmennuksen hyvin. Tässä jengissä on niin paljon rakkautta ja lämpöä, että en malta oottaa mitä kaikkea kivaa keksitään lentopalloväen inspiraatioksi. Pelaajistossa on myös luonnetta, joten on kiva laittaa heitä äärirajoille markkinointitempauksissa. Jää vain nähtäväksi milloin joukkueen täti Tintti Sievänen murahtaa minulle ensimmäisen kerran, nauraa Siltala.

Joukkueen libero Tiia-Mari Sievänen näkee kehityksen hyvänä asiana.

– Hienoa, että saatiin näin kova kaksikko mukaan kuvioihin. Viime kaudella tehtiin satsaus brändityöhön, joten mahtavaa nähdä tätä työtä käytännönkin tasolla. Oli hienoa tehdä se työ yhdessä ammattilaisten ja joukkuekavereiden kanssa. Kiitos seuralle siitä, että uskaltaa uudistua ja katsoa eteenpäin, nykypäivän urheiluseura kun tarvitsee muutakin kuin hyvät treeniolosuhteet. Urheilullinen puoli on seurassa mennyt reippaasti eteenpäin vuosien saatossa, joten on hienoa, että nyt myös markkinointiin panostetaan. Kaiken lisäksi Raine ja Ape ovat myös ihan hyviä huumoriveikkoja, joten mahtuvat senkin puolesta porukkaan mukaan, vitsailee Tintti.

On selvää, että lähivuosina seuralla on oltava 2-3 täysipäiväistä seuratyöntekijää. Tämä on ensimmäinen askel seuraorganisaation kehitykselle, jotta voimme todentaa millaisia tuloksia on mahdollista saavuttaa.

 Pienin askelin kuitenkin eteenpäin. Ei tässä maailmantilassa kannata alkaa höyryämään joka suuntaan suurilla puheilla. Nöyrästi ja yhdessä, varmasti tullaan tekemään mukavia juttuja ja säväyttämään kentällä ja sen ulkopuolella, sanoo Joki.

– Niin, nöyrästi ja pienillä jutuilla alkuun. Toki pakko sanoa, että ollaan Arin kanssa sen verran jo höyrytty, että Huuhkajien tunnuskappaleen (sukupolvien unelma) säveltänyt Niila Arajuuri on mukana tulevan kauden äänimaailmassa. On ollut ihan mielenkiintoista tuottaa kappaletta, joka saattaa sisältää mm. Zacharias Topeliuksen runoutta vuodelta 1853. Ja on selvää, kun joukkueessa on heittäytyviä pelaajia, saattaa äänen lisäksi olla jotain muutakin mielenkiintoista luvassa, hymyilee Siltala.

Markkinointi ja viestintä vaatii enemmän koko joukkueelta, kun sitä aletaan tekemään määrätietoisemmin.

– Annetaan valmennukselle ja pelaajille työrauha, mutta otetaan heitä enemmän kumppani- ja seurapuolelle mukaan toimintaan. Se vahvistaa yhteishenkeä ja mahdollistaa samalla parannuksia olosuhteisiin ja saattaa tuoda samalla katsomoonkin muutaman silmäparin enemmän, lopettaa Joki.   

Ari-Matti Joki ja Raine Siltala aloittavat 30.8.2021.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Seurapomo
Jorma Malm
+358 40 0799298

 

Myynti, kumppanuudet
Ari-Matti Joki
ape@apeinvest.fi
+358 40 5053004

Markkinointi
Raine Aarre Siltala
raine.siltala@ahooy.fi

.

Author: Pertti Flinck

Share This Post On