Viisieräinen Pirkanmaan derby OrPon nimiin

Kauden ensimmäinen Pirkanmaan hegemoniaottelu LP Kangasalan ja OrPon välillä päättyi vierasjoukkueen niukkaan 3-2 voittoon.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää lupasivat nopeata ottelua vierasjoukkueelle, kun LP Kangasalan hyvät erien alut kuihtuivat lähinnä melko heikkoon laitapelaamiseen, mutta pitkällä erätauolla kotijoukkue sai juonesta kiinni ja vei kaksi seuraavaa erää jopa melko helposti. Varsinkin keskihyökkäykset jälleen vakuuttaneen Jessica Wagnerin johdolla tuntuivat toimivan liki joka kerta, kun pallo saatiin keskelle pelattua.

Viides erä alkoi OrPon komennossa, joka etenikin jo 4-0 johtoon Francyele Stedilen syöttövuorolla ennen kuin kotijoukkue heräsi taisteluun voitosta, kun myös Jutta Riikonen sai syöttönsä kulkemaan. LP johtikin parhaillaan usealla pisteellä, kunnes Orpo pakotti kotijoukkueen muutamaan helppoon virheeseen ja vei ottelun viidennen erän ja samalla koko ottelun.

Saara Lepistö, Orpo :

Ei pelattu parasta peliämme tänään, hieman oli vaikea saada rytmistä kiinni. Uuden pelaajan (Jalé Hervey) peliin mukaan tuleminen ei häirinnyt, koska olemme jo jonkin verran harjoitelleet yhdessä ja kyseessä on ulospäinsuuntautuva persoona, joka varmaan hänen tuuletuksistaankin näkyi.

Annukka Palomäki, LP Kangasala:

Kohtuullisen hyvä fiilis jäi koska nousimme kahden huonon erän jälkeen vielä taistelemaan ottelun voitosta. Meillä on hyvä joukkuehenki, joka tuo vielä meille varmasti vielä pisteitä ja voitamme vielä viidennenkin erän. On kuitenkin huomioitava, että esim Lissu (Hurskainen) on joutunut pelamaan alkukaudesta sekä yleispelaajaa, hakkuria ja jopa liberoa eli yhteispeli ei voi vielä ollakaan parhaalla mahdollisella tasolla mutta eteenpäin mennään koko ajan.

Zvonko Nikolic, OrPo:

Todella huono peli meiltä, emme löytäneet rytmiä pelaamiseen oikein missään vaiheessa. Pelimme oli monelta osin pehmeää ja kömpelöä. Tosin Kangasala pelasi hyvin, eli en halua viedä heiltä kunniaa hyvästä taistelusta. He pelasivat hyvin ja käyttivät hyvin kaikkia kuutta pelaajaa kentällä.

Janne Anturamäki, LP Kangasala:

Eteenpäin mennään koko ajan, peli ei ollut kovin korkeatasoista vieläkään mutta hienosti noustiin kahden erän jälkeen taistelemaan vielä voitosta. Keskihyökkäykset toimivat taas varsinkin Jessican kohdalla hyvin, ja jouduinkin passari Mitaa jopa hieman patistamaan pelaamaan palloa keskelle enemmän. Muuten olen kyllä tyytyväinen, että passit jakautuivat tasaisesti, ja 15 torjuntaa ei ole huono, vaikkakin parempaankin pystyymme, mutta kehitys siis jatkuu.