Välierät kutsuvat!

Huikeassa vireessä oleva LP marssi välieriin suoraan kolmessa ottelussa ja passitti OrPon ennenaikaiselle kesälomalle. Helpolla se ei silti tullut. Töitä oli tehtävä täydet viisi erää ja kaksi ja puoli tuntia. Loppulukemat 2-3 (25-15, 21-25, 22-25, 25-23, 9-15).

1. erä

Aloituksessa Taija, Lissu, Danielle, Jessica, Mita, Annukka ja Emppu.

OrPo tulee odotetusti kovaa heti alusta. Riskisyöttö toimii ja Kaitsu ottaa aikalisän tilanteessa 4-0. LP:n peli on huomattavan hermostunutta. Tekniselle mennään kotijoukkueen johtaessa 14-7. LP saa peliään kulkemaan, ja kaventaa 16-12:een, mutta OrPo karkaa taas. Virheitä tulee liikaa. Juti tulee erän lopussa Annukan paikalle, ja iskee heti pisteen. Perään kuitenkin joukkueelta kaksi lahjapistettä, ja OrPo kuittaa erän selvästi 25-15.

1. erä

Juti ja Oni avaukseen Annukan ja Taijan sijaan. Orpo jatkaa kovaa syöttöpeliä ja LP:n vastaanotto edelleen vaikeuksissa. Danin pahojen syöttöjen siivittämänä noustaan 5-7 -johtoon. Syöttö- ym. omilla virheillä päästetään OrPo taas tasoihin. Juti kääntää iskulyönnin rajaan ja seuraavalla syöttövuorolla noustaan jo 8-12:een ja OrPo ottaa aikalisän. Ei auta, vaan tekniselle mennään LP:n johtolukemissa 8-14. OrPo joutuu turvautumaan jo toiseen aikalisään, kun pitkän taistelupallon päätteeksi tilanne on 10-17. Lissu protestoi rajapallotuomiota tilanteessa 16-20, ja saa katsella päätuomari Aron kädessä niin tuttua näkyä, keltaista korttia. OrPo ottaa Reetta Väisäsen paikalle syöttämään Jessica Kososen, ja tämän kahdella ässällä tilanne kaventuu jo 21-22:een. LP:n aikalisän jälkeen Dani onnistuu ja perään Lepistön pateri painuu takarajasta pitkäksi. Kolme eräpalloa. Ensimmäinen tuo tuloksen, kun Stedile saa lyöntinsä torjunnasta varpailleen ja erä LP:lle 21-25.

Jutilta hyvä sisääntulo. 5 passia, 3 tappoa. 5 torjuntaa (ekassa 2). Vastaanotto 32 (vs. 43).

1. erä

Taija avaukseen. Juti jatkaa. LP ottaa pientä etumatkaa ja Aron kortti heilahtaa OrPon päävalmentaja Oikonomoulle protestoinnista tilanteessa 4-6. Verkkotuomari Muron virheellä OrPo tulee tasoihin, mutta Taija iskee 6-7:ään. Heti tämän jälkeen päätuomari Aro yrittää tavoilleen uskollisena ottaa ratkaisijan roolia vetämällä pakastaan punaisen. Se menee puolestaan Kaitsulle protestoinnista. Tunnetasot nousevat ja Dani vastaa parhaalla mahdollisella tavalla, hienolla rajalyönnillä 8-8. Kotijoukkue karkaa kolmen pisteen karkumatkalle, mutta Jessican kaksi satasta ja Jutin ässä tasoittaa tilanteen: 13-13. LP repii eroa Jessican ässän ja Taijan komean keskihyökkäyksen siivittämänä jo 16-19 ja OrPo ottaa toisen aikalisän. Orpo tulee vielä tasoihin 22-22. Stedilen paippi jää kuitenkin verkkoon. Perään Lissulta hieno puolustus ja Dani lyö käsistä 22-24. Erä päättyy, kun Kosonen pysähtyy komeaan torjuntaan.

1. erä

Tasaista taistelua. OrPo peippailee, mutta Emppu poimii hienosti kaiken. Batista hakkaa pari kertaa torjuntaan ja potkaisee palloa. Tällä kertaa tuomarin kortit pysyvät kuitenkin pakassa, 8-8. Omilla virheillä päästetään OrPo kolme pinnaa eteen, ja Kaitsu ottaa aikalisän. Vergidoun ässällä tilanne jo 12-8. Stedile tulee vaihtoon, Kosonen kentälle. OrPo saa hurmosta onnistumisista ja tekniselle mennään tilanteessa 14-9. Juti katkaisee OrPon vyöryn lyömällä torjunnasta ulos. Perään pari hyvää syöttöä ja OrPo on pakotettu aikalisään. Huiman pitkä taistelupallo loppuu Jessican sataseen ja Oriveden Liikuntahallin katto pullistelee LP-kannattajien kohdalta. Batista hermoilee verkkovirheen, ja LP nousee jo 18-20 -johtoon. OrPo tulee tasoihin ja LP ottaa aikalisän tilanteessa 20-20. Lopun parilla hyökkäysvirheellä annetaan kotijoukkueelle kaksi eräpalloa, joista toinen tuo ratkaisun, kun LP:n syöttö ei pysy ruudussa: 25-23.

1. erä

Sama kokoonpano. Batistan pitkä syöttö tuomitaan sisään ja tunteet kuumenevat taas. Seuraava on reilummin pitkä ja se tuomitaan myös sellaiseksi. Jessica torjuu Lemosin kahteen otteeseen ja LP johtoon 3-5. OrPon kahdella keskihyökkäysvirheellä tilanteeksi jo 6-9 ja Oikonomou ottaa aikalisän. Jutin komea viisto muuttaa numeroiksi jo 7-11 ja tässä kohtaa kuvaan astuu ”tietotekninen” aikalisä. OrPon kannalta otolliseen hetkeen osunut useita minuutteja kestänyt pöytäkirjakoneen häiriö ei kuitenkaan auta kotijoukkuetta, vaan Batista lyö pitkäksi ja LP johtaa jo 7-12. Pöytäkirjaongelmat jatkuvat. Vergidoun ässällä tilanne kaventuu kuitenkin 9-12:een ja Kaitsu ottaa aikalisän. Sitten… Stedilen paippi painuu pitkäksi… Väisänen keskeltä pitkäksi… Juti syöttää ottelupalloon – ässän!

Virallisempi raportti ja tilastot Mestaruusliigan sivulta.

OrPo: Lemos 26/+17, Stedile 11/-1, Batista 10/-3
LP: Wagner 21/+18, Brisebois 20/+0, Riikonen 13/+6